FC Twente Vrouwen gelijk koploper na uithaal in Alkmaar

FC Twente Vrouwen werd de afgelopen drie seizoenen kampioen van de Vrouwen Eredivisie en is ook dit seizoen uitstekend begonnen. Vorige week werd er in De Grolsch Veste gewonnen van Ajax om de Super Cup en ook bij de eerste competitiewedstrijd pakten de Tukkers de overwinning. Het werd 0-5 tegen vv Alkmaar.

Vrijdagavond ging FC Twente Vrouwen op bezoek in Alkmaar. Na ruim een half uur spelen opende wie anders dan Fenna Kalma de score. De spits werd vorig seizoen met 33 doelpunten in 24 wedstrijden topscorer en speler van het jaar van de Vrouwen Eredivisie. 0-1 was de ruststand in het regenachtige Alkmaar.

Na rust begon FC Twente pas echt met scoren. Na 56 minuten scoorde Wieke Kaptein de 0-2. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Fenna Kalma die scoorde. In de 75e minuut een mooi moment voor Marit Auée. De twintigjarige verdedigster scoorde bij haar eredivisiedebuut voor FC Twente gelijk een goal: 0-4. In de 85e minuut werd het ook nog eens 0-5 door een eigen goal van Kim Smal van vv Alkmaar.

De 0-5 overwinning betekent dat FC Twente nu al weer koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie is. Concurrent Ajax speelde vrijdag ook. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 4-0 van Fortuna Sittard.

Opstelling FC Twente: Van Domselaar; Everaerts (85' Roetgering), Auée, Dijkstra, Olislagers; van Ginkel (66' Giesen), Kaptein (85' Kroezen), van Dooren; Bente Jansen (66' Dhont), Renate Jansen, Kalma.