FC Twente Vrouwen herovert koppositie van Ajax Vrouwen na 3-1 overwinning

FC Twente Vrouwen houdt nog steeds zicht op de titel in de eredivisie. Maandagmiddag werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen, terwijl concurrent PSV punten verspeelde op bezoek bij ADO Den Haag (2-2, red).

De ploeg van trainer Tommy Stroot had het in de eerste helft lastig met de bezoekers uit Zwolle. PEC kwam na een halfuur spelen zelfs op voorsprong via Babiche Roof. Na de rust stelden de Tukkers orde op zaken. Door doelpunten van Jassina Blom en Joëlle Smits kwam FC Twente binnen een kwartier na rust op een 2-1 voorsprong.

Smits zorgde met tien minuten voor tijd voor de 3-1, waardoor de zege veilig werd gesteld door FC Twente. De Tukkers zijn de nieuwe koploper in de eredivisie met 31 punten. Ajax volgt met 30 punten en PSV blijft de nummer drie met 28 punten. Aanstaande vrijdag gaat FC Twente Vrouwen op bezoek in Eindhoven. Daarna volgt nog de laatste en mogelijke kampioenswedstrijd thuis tegen Ajax.