FC Twente Vrouwen kent dramatische seizoenstart na weer een nederlaag

Het succes tijdperk van FC Twente Vrouwen lijkt voorbij. De afgelopen jaren kon het ene na het andere kampioenschap aan de prijzenkast worden toegevoegd, en ook in de beker waren er successen. In de Women Champions League werd er gespeeld tegen FC Barcelona en werd FC Bayern München aan de kant gezet. Die tijden zijn voorbij. Al twee jaar op rij ging de schaal naar Ajax en na de 3-1 nederlaag bij ADO Den Haag kunnen de kampioensaspiraties weer even in de kast.

Maartje Looijen opende na 20 minuten de score voor de thuisploeg en bepaalde zo de ruststand. Renate Jansen bracht haar ploeg weer naast de Hagenezen aan het begin van de tweede helft. Dat feestje duurde echter niet lang, want aan Twentse zijde werd er een eigen doelpunt gemaakt.
Chasity Grant bepaalde de eindscore op 3-1 door in de 84e minuut te scoren.

Door het verlies zakt de ploeg van Tommy Stroot naar de zevende plaats op de ranglijst. FC Twente Vrouwen blijft op vier punten uit vier wedstrijden steken en heeft enkel PEC Zwolle en Achilles '29 onder zich staan.