Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen profiteert van fikse misstap regerend landskampioen Ajax

FC Twente Vrouwen profiteert van fikse misstap regerend landskampioen Ajax

FC Twente heeft zonder te spelen goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Vrijdagavond werd de laatste speelronde gespeeld van de reguliere competitie. FC Twente Vrouwen speelde vorige week al de laatste speelronde en was in afwachting wat de belangrijkste concurrent Ajax ging doen. De Amsterdammers moesten het in eigen huis opnemen tegen PSV Vrouwen.

Tegen de verwachting in won PSV Vrouwen met maar liefst 0-3 in Amsterdam. Hierdoor wist de ploeg uit Eindhoven zich op het nippertje te plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap. Doordat Ajax Vrouwen verloor bleef het verschil op de ranglijst vier punten in het voordeel van FC Twente.

Play-Offs
In totaal hebben vijf ploegen zich geplaatst voor de kampioen play-offs. Dit zijn FC Twente, Ajax, PEC Zwolle, sc Heerenveen en PSV. De punten van alle teams uit de reguliere competitie worden gehalveerd en bij een oneven aantal afgerond naar boven. Zowel FC Twente Vrouwen als Ajax Vrouwen hebben een oneven aantal waardoor het verschil gelijk blijft. De vier punten voorsprong uit de reguliere competitie wordt gehalveerd naar twee punten.

De play-offs gaan van start op vrijdag 16 maart aanstaande. Het programma volgt zo snel mogelijk.


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op