FC Twente Vrouwen stunt in Amsterdam; weg naar boven weer gevonden

In tegenstelling tot de mannen wist FC Twente Vrouwen gisteravond haar wedstrijd wel winnend af te sluiten. De ploeg van Tommy Stroot ging op bezoek in Amsterdam en zegevierde met 1-2. De weg naar boven lijkt weer te zijn ingezet.

Joëlle Smits (op de foto uiterst links) opende op slag van rust de score namens de bezoekers. Deze stand bleef lang op het scorebord staan. Te lang, want Vanity Lewerissa trok de stand in de slotfase weer gelijk. Iets dat Smits moeilijk kon verkroppen; vijf minuten later bracht ze haar ploeg weer op voorsprong en bepaalde zo de eindstand.

Door de overwinning in Amsterdam bezet FC Twente Vrouwen momenteel de tweede plaats op de ranglijst. Overigens is het gat met koploper PSV nog groot: zeven hele punten. De nummer drie ADO Den Haag volgt op twee punten van de Enschedeërs, maar heeft nog twee wedstrijden te goed.