Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen veel geleerd na nederlaag: “Daar willen wij ook naartoe”

FC Twente Vrouwen veel geleerd na nederlaag: “Daar willen wij ook naartoe”

FC Twente Vrouwen oefende gisteren ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen Montepellier HSC, de ploeg van oud-FC Twente speelster Anouk Dekker. De ploeg van Tommy Stroot was in Frankrijk niet opgewassen tegen de huidige nummer drie van de competitie. FC Twente Vrouwen verloor de wedstrijd met 4-1.

Voormalig FC Twente speelster Anouk Dekker mocht pas in de tweede helft tegen haar oude ploeg spelen. Na afloop was FC Twente trainer Tommy Stroot lovend over Dekker. “Zij is voor ons al heel groot en fysiek sterk, terwijl dat bij Montpellier eigenlijk het gemiddelde niveau is”, vertelt tegenover De Tubantia. “Daar willen wij ook naartoe.”

Ondanks de ruime nederlaag zag Stroot wel goede dingen bij zijn ploeg. “Uiteindelijk hebben we het ondanks de 4-1 nederlaag nog goed gedaan. Want na een 1-0 achterstand kwamen we op 1-1 en daarna hadden we zelfs kansen op de 2-1. Het was vooral een wedstrijd waarin we veel geleerd hebben.”

Vrijdag 26 januari staat de eerste competitie wedstrijd in de tweede seizoenshelft op het programma. FC Twente Vrouwen gaat dan op bezoek bij Achilles ’29.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op