FC Twente Vrouwen winnen van Ajax Vrouwen

De dames van FC Twente hebben vandaag in de Grolsch Veste de Ajax Vrouwen met 1-0 verslagen. Hierdoor zijn de Tukkers bijna zeker van de tweede plaats in de BeNeLeague A, die recht geeft op een plaats in de Voorronde van de EUFA Women's Champions League. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft FC Twente zes punten voorsprong op nummer drie Ajax.

Na 38 minuten bracht Van de Sanden de FC Twente Vrouwen op voorsprong. Zij liep enkele verdedigsters van Ajax voorbij en kon de bal vervolgens in de korte hoek langs keepster Du Ry schieten. Voor deze goal had Van der Most, speelster van Ajax, al een rode kaart ontvangen omdat zij Pieëte neerhaalde. De vrije trap van Spitse die op deze overtreding volgde, belandde op de lat.

Ook in de tweede helft waren de FC Twente Vrouwen de betere ploeg. Ze kregen veel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar verzuimden deze kansen te benutten. Door deze overwinning staan de FC Twente Vrouwen met nog drie wedstrijden te gaan op een gedeelde eerste plaats met de vrouwen van Standard Luik, die morgen in actie komen tegen de vrouwen van PSV/FC Eindhoven. Het doelpuntensaldo van de FC Twente Vrouwen is beter dan dat van Standard Luik. De beide koplopers treffer elkaar in de laatste speelronde, op 25 mei om 15.00 uur in de Grolsch Veste.