FC Twente Vrouwen

Bijzonder: 14-jarige (!!) speelster maakt debuut voor FC Twente Vrouwen

Bijzonder: 14-jarige (!!) speelster maakt debuut voor FC Twente Vrouwen

In voorbereiding op de tweede seizoenshelft gebeurde er dinsdag iets bijzonders bij FC Twente Vrouwen. Maud Koster uit de jeugdopleiding maakt op veertienjarige leeftijd haar debuut voor het eerste elftal in een oefenwedstrijd. Het betrof het oefenduel tegen het Duitse SV Meppen, dat in 1-1 eindigde.

Koster mocht de tweede helft beginnen en speelde deze ook uit. De veertienjarige speelster maakte haar officieuze debuut voor het eerste elftal, terwijl ze nog niet eens mee mag doen bij de Beloftenteam van FC Twente Vrouwen. Daarvoor is ze namelijk nog te jong. Je moet minimaal vijftien zijn om in dat elftal mee te kunnen spelen.

Daarom speelt ze haar wedstrijden bij de Onder 16, het tweede team van de jeugdopleiding van FC Twente Vrouwen, dat dit seizoen is geïntroduceerd. Dit team komt uit in de hoofdklasse voor jongensteams, waar de ploeg derde is geëindigd. Dat was helaas net niet genoeg voor promotie naar een hogere klasse.

FC Twente Vrouwen is volop bezig met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Deze start voor de Tukkers op zondag 22 januari. Dan staat het uitduel tegen PSV op het programma. Het betekent voor de ploeg van trainer Joran Pot het begin van de jacht op de vierde achtereenvolgende landstitel. Momenteel gaat het perfect. Uit de eerste tien wedstrijden van het seizoen werden de maximale dertig punten behaald.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties