FC Twente Vrouwen

Casparij klaar voor WK "Ik ben enorm gegroeid bij Manchester City"

Casparij klaar voor WK "Ik ben enorm gegroeid bij Manchester City"

Kerstin Casparij maakte op 26 juli 2022 haar droomtransfer naar het Engelse Manchester City. Na de uitschakeling op het EK in 2022 keerde de verdediger niet terug bij FC Twente, maar vertrok naar Engeland. Casparij heeft bij Manchester City een positie transformatie meegemaakt. Ze is een linker wing-back geworden en kan zich daarmee de enige van het Nederlandse vrouwenvoetbal noemen.

"Ik ben enorm gegroeid bij Manchester city, op veel vlakken. Het niveau in Engeland is heel hoog en het is veel technisch voetbal. Dat is ook precies wat ik wilde, veel voetballen en veel aan de bal zijn. Fysiek is het ook anders dan in Nederland, ik ben daarom ook een stuk fitter en ik kan veel meer rennen" aldus Casparij in gesprek met NOS Voetbal.

Casparij speelde twee seizoenen bij FC Twente en werd daarin direct twee keer landskampioen. De kans is groot dat bondscoach Andries Jonker in een formatie met vijf verdedigers gaat spelen. Dit maakt de kans groter voor Casparij om een basisplek te veroveren aangezien zij de enige echte wing-back is van het Nederlands elftal.

Het WK wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland en zal volgende maand van start gaan. Casparij bereid zich met een gerust hart voor: "Het is nog een maand. De 23ste begint het WK pas en dan wil ik daar staan. Hoe ik dat ga doen? Door te laten zien wat ik kan. Dat heb ik het afgelopen jaar al gedaan, zowel hier als bij de club. Ik moet het gewoon weer laten zien en mijn best doen. Dan komt het wel goed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties