FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: Bormans komt over van Heerenveen en tekent bij FC Twente (V)

DONE DEAL: Bormans komt over van Heerenveen en tekent bij FC Twente (V)

FC Twente vrouwen heeft vandaag de derde versterking voor het komende seizoen gepresenteerd. De huidige aanvoerder van Heerenveen Merel Bormans maakt aan het eind van het seizoen de overstap naar de Tukkers. De centrale verdediger heeft voor twee seizoenen getekend bij de club uit Enschede.

Bormans speelde tot 2019 bij FC Eindhoven en vertrok hierna naar het Belgische Standard Luik. Daar speelde ze twee seizoen voordat ze bij Heerenveen terechtkwam. Hier speelt ze momenteel als centrale verdediger en draagt ze de aanvoerdersband. Na drie jaar bij de Friesen gespeeld te hebben maakt ze de transfer naar FC Twente.

"In de gesprekken met de club zijn de verwachtingen uitgesproken. Het contact met Joran Pot en René Roord voelde goed. Bij sc Heerenveen heb ik een coachende rol en voer ik mijn verdedigende taken zo goed mogelijk uit. Dat is iets wat ik mee kan nemen richting FC Twente. Ik speel centraal achterin en ben linksbenig, met mijn kwaliteiten wil ik iets toevoegen aan het team", vertelt Bormans op de website van FC Twente.

Ook technisch manager René Roord is blij met de komst van de centrale verdediger. "We zijn blij dat we Merel naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze heeft zich de laatste seizoenen bij Heerenveen sterk ontwikkeld, met name als linker centrale verdedigster. Wij zijn ervan overtuigd dat zij deze ontwikkeling bij ons door kan zetten", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties