FC Twente Vrouwen

DONE DEAL: FC Twente Vrouwen tekent eerste Feyenoord-aanvoerder

DONE DEAL: FC Twente Vrouwen tekent eerste Feyenoord-aanvoerder

FC Twente Vrouwen heeft weer een nieuwe speler binnen voor aankomend seizoen. Annouk Boshuizen heeft een contract getekend tot en met het einde van aankomend seizoen. Boshuizen was de eerste aanvoerder bij Feyenoord Vrouwen, dat in 2021 haar debuut maakte. Boshuizen had een vaste basisplaats, maar raakte deze onder trainer Jessica Torny kwijt.

Boshuizen besloot daarom haar contract bij Feyenoord te ontbinden. Nu maakt de 25-jarige middenvelder de overstap naar FC Twente, waar ze een eenjarig contract heeft getekend. Eerder speelde Boshuizen tussen 2016 en 2021 al bij ADO Den Haag.

Boshuizen is content met de overstap. "Ik ben erg fijn ontvangen door mijn teamgenoten, Joran (Pot, red.) en René (Roord, red.). Ik kom in een volwassen team terecht met meiden die veel ervaring hebben en tot het uiterste gaan. Ik hoop dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen. Ik heb er veel zin in", vertelt de middenvelder op de officiële website van FC Twente.

Ook technisch manager René Roord laat zijn blijdschap merken. "Ik ben verheugd dat we Annouk naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze is een ervaren speelster die ook aanvoerdster is geweest bij haar vorige clubs. Een welkome toevoeging voor onze relatief jonge groep."

Voor FC Twente Vrouwen staat begin september pas de eerste officiële wedstrijd op het programma. Dan is het Oostenrijkse SK Sturm Graz de tegenstander in de voorronde van de Champions League. Een paar dagen later gaat ook de eredivisie van start. De ploeg van trainer Joran Pot sluit aankomende zaterdag het eerste deel van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Begin augustus wordt de voorbereiding hervat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties