FC Twente Vrouwen

FC Twente kan ultieme revanche boeken en Ajax van roze wolk afgooien

FC Twente kan ultieme revanche boeken en Ajax van roze wolk afgooien

Vorig seizoen deed Ajax Vrouwen FC Twente veel pijn. Op de één-na-laatste speeldag verloor FC Twente met 1-0 op De Toekomst, waardoor het kampioenschap na drie seizoenen weer naar Ajax ging. Wederom lijken de twee clubs met elkaar in een titelstrijd verstrengeld te zijn: FC Twente won de eerste zes duels van het seizoen, Ajax won er vijf en speelde één keer gelijk.

Zondag kan er een grote stap gezet worden richting het kampioenschap. Om 12:15 uur spelen Ajax en FC Twente tegen elkaar op De Toekomst. De Amsterdammers zijn optimistisch richting het duel: afgelopen woensdag werd verrassend gewonnen van topploeg Paris Saint-Germain in de groepsfase van de Women's Champions League. Ajax, dat de eerste Nederlandse club in de groepsfase van de Champions League is sinds de invoering in 2021, won in eigen huis met 2-0. De Amsterdammers zitten dus op een roze wolk.

FC Twente is van plan Ajax weer van die roze wolk af te gooien en daarmee de ultieme revanche te boeken op vorig seizoen. Doelvrouw Daniëlle de Jong heeft er zin in. "Het is een hele belangrijke wedstrijd, Ajax is een goede ploeg. We bereiden ons goed voor en gaan ons eigen ding doen. Een wedstrijd als deze brengt toch wat extra motivatie met zich mee in de ploeg. Ik heb er ontzettend veel zin in", vertelt ze op de officiële website van FC Twente.

Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt op Sportpark De Toekomst. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1, waar de voorbeschouwing om 11:45 uur begint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties