FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) begint jacht op heroveren landstitel met overwinning in nieuw thuisshirt

Na drie seizoenen landskampioen te zijn geworden, ging het vorig seizoen op miraculeuze wijze mis voor FC Twente Vrouwen. De Tukkers leken lange tijd af te stevenen op de landstitel, maar door een ongelukkige nederlaag op bezoek bij Fortuna Sittard kwam Ajax weer helemaal terug in de race. Tijdens de één-na-laatste speelronde verloor FC Twente op bezoek bij Ajax, waardoor de Amsterdammers tijdens de laatste speelronde de titel binnen konden spelen. Op bezoek bij PEC Zwolle werd ook eenvoudig gewonnen.

Diezelfde club was voor FC Twente de eerste tegenstander in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle werd gespeeld op het terrein van Sparta Enschede, waar de ploeg van trainer Joran Pot aankomend seizoen zal trainen en zijn wedstrijden zal spelen. Voordat het duel begon was er een minuut stilte ter nagedachtenis van clubicoon Theo Pahlplatz. Ook voor de oefenwedstrijd van de mannen van FC Twente tegen Rood Zwart uit Delden zal een minuut stilte worden gehouden voor Pahlplatz.

FC Twente Vrouwen, dat voor het eerst het nieuwe thuisshirt droeg, kwam na zes minuten al op achterstand tegen PEC Zwolle. Nieuwe aanwinst Liz Rijsbergen zorgde elf minuten later echter alweer voor de 1-1. Na een klein half uur spelen kwam PEC weer op voorsprong. Deze werd acht minuten later wederom ongedaan gemaakt door Rijsbergen, waarna Elena Dhont er in de 42e minuut voor zorgde dat FC Twente met een 3-2 voorsprong ging rusten. Na een uur spelen maakte Sterre Kroezen de laatste goal van de wedstrijd 4-2. Het duel werd gespeeld in drie blokken van een half uur. Bekijk de opstellingen van de drie blokken hieronder.

Opstellingen drie blokken

1e blok: Bussman, Everaerts, te Brake, Auèe, Vliek, Kroezen, Van Ginkel, Oude Elberink, Masseling, Dhont, Rijsbergen.
2e blok: Bussman (45' De Jong), Olislagers, Appelman, te Brake, Everaerts, Kroezen, Van Ginkel, Verdaasdonk, Vermeer, Dhont, Rijsbergen.
3e blok: De Jong, Vliek, Auée, Appelman, Olislagers, te Brake, Kroezen, Verdaasdonk, Masseling, Oude Elberink, Vermeer.