FC Twente Vrouwen

FC Twente (V) geeft het goede voorbeeld en wint van Feyenoord

FC Twente vrouwen speelden afgelopen middag tegen Feyenoord. De vrouwen gingen op bezoek in Rotterdam, net als de mannen morgen. Het duel eindigde in 0-3, hiermee heeft het team van Joran Pot het goede voorbeeld gegeven voor de heren die op zondag spelen. De Tukkers blijven na de overwinning op de Feyenoord nog ongeslagen dit eredivisieseizoen.

De Tukkers begonnen goed aan het duel, Ella Peddemors schiet na 26 minuten voetballen de 0-1 op fraaie wijze binnen. Het spel gaat hierna op en neer, voor beide ploegen komen grote kansen. Keer op keer wordt er gemist of gered door de keeper. Totdat Taylor Ziemer na een steekpass van Sophie te Brake de 0-2 binnenschiet.

Na rust wordt de voorsprong in de 56e minuut uitgebreid, het schot van Liz Rijsbergen wordt van richting veranderd en valt binnen. Hierna volgde een rustig deel van de wedstrijd, in de 83e minuut maakte Anouk Boshuizen haar eredivisiedebuut voor de Tukkers. In de 87e minuut houdt De Jong de bal knap uit het doel, waarmee de wedstrijd eindigt in 0-3.

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong; Vliek, Te Brake, Dijkstra, Olislagers; Van Ginkel (83. Boshuizen), Kaptein, Peddemors (83. Verdaasdonk); Rijsbergen, Ziemer (68. Everaerts), Jansen (68.Oude Elberink).