FC Twente Vrouwen

FC Twente (V) loopt uit op aartsrivaal Ajax na overwinning op AZ

FC Twente vrouwen heeft zondagavond gewonnen van AZ. Het kwam al voor rust op een 2-0 voorsprong. Na rust werd er nog door de Alkmaarders gescoord, maar dat was niet genoeg, de eindstand werd 2-1. Daarmee staat het op de eerste plek en loopt het twee punten uit op de aartsrivaal Ajax. De Amsterdammers verspeelde een dag eerder namelijk een voorsprong van 1-3 naar 3-3 tegen PSV.

In de eerste helft was het FC Twente dat heerste, het kreeg de kansen en maakte twee doelpunten. In de 11e minuut kopte Taylor Ziemer de openingstreffer binnen. Na 24 minuten scoorde Marit Auée met het hoofd na een vrije trap van Liz Rijsbergen. Er werd gerust met een stand van 2-0, na rust bleef het lang 2-0. Totdat Desiree van Lunteren van AZ in de 89e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Echter bleef het hierbij, de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Tukkers. Hiermee zet het een goede koers naar het kampioenschap.

Opstelling FC Twente vrouwen: De Jong, Dijkstra, Olislagers, Peddemors (65. Te Brake), Van Ginkel, Jansen, Vliek, Rijsbergen, Kaptein, Auée (75. Kerkdijk), Ziemer.