FC Twente Vrouwen

FC Twente (V) niet bang om kampioensstrijd te verliezen: "Hebben ruimte om punten te verspelen"

FC Twente (V) niet bang om kampioensstrijd te verliezen: "Hebben ruimte om punten te verspelen"

FC Twente (V) speelt aankomende zaterdag om 14:00 tegen ADO Den Haag. De Tukkers staan bovenaan in de eredivisie, maar na het gelijkspel tegen AZ vorige weekend is het gat met aartsrivaal Ajax slechts vier punten. De club uit Enschede zal zich moeten herpakken tijdens het duel tegen de Hagenezen, die op plek vijf staan. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Schreurserve in Enschede.

Daniëlle de Jong, keeper bij FC Twente, ontving deze week voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag blikt ze terug op de wedstrijd tegen AZ. "Dat was zonde. We kregen een snelle tegengoal in de wedstrijd, maar dat hebben we snel weer om kunnen draaien naar een voorsprong. Dat hebben we heel goed gedaan. Op het eind is het dan zuur dat je alsnog een doelpunt tegen krijgt en met een gelijkspel naar huis gaat", vertelt ze op de website van FC Twente.

De laatste vier wedstrijden van het seizoen zijn aangebroken. "We draaien een ontzettend goed seizoen, we wonnen de eerste veertien wedstrijden en hebben dus voor onszelf wat ruimte gecreëerd om een keer punten te verspelen. Iedereen ziet hoe sterk we zijn en we willen nu met z’n allen die schaal binnenhalen. Komend weekend is ADO de volgende horde. Dat is altijd een zwaar duel, een gedreven ploeg die alles er aan zal doen om te winnen. Maar wij willen nóg liever winnen, we spelen thuis op ons eigen complex en zullen met veel energie starten."

Ook werd de keeper deze week opgeroepen voor het nationale elftal. "Ik kreeg direct een heel speciaal gevoel toen ik het nieuwe hoorde. Ik kreeg een lach op mijn gezicht, dit is natuurlijk waar je alles voor doet. Ik ben al een keer eerder doorgeschoven, maar om nu officieel geselecteerd te worden is een droom die uitkomt."

Voor nu gaat het vizier op de eredivisie. "Ik heb er veel zin in en het wordt een mooie ervaring, maar de focus ligt nu op het duel tegen ADO. Eerst willen we die winnen, en dan ga ik me volledig richten op nationaal. Ik wil met een goed gevoel die week in gaan en dat begint met drie punten zaterdag", besluit De Jong. Het duel is live te zien op ESPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties