FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) stelt teleur voor eigen publiek en wordt afgedroogd door Ajax

Waar FC Twente Vrouwen zondagmiddag hoopte het landskampioenschap al zo goed als veilig te stellen, is Ajax dichterbij gekomen. Een kleine 7.000 toeschouwers, onder wie Arjen Robben, zagen een teleurstellend FC Twente in De Grolsch Veste afgedroogd worden door Ajax: het werd maar liefst 0-3 voor de bezoekers. Het betekende voor de ploeg van trainer Joran Pot, die zwak speelde, na vijftien overwinningen pas het eerste puntverlies dit seizoen.

FC Twente had in het eerste deel van de wedstrijd de overhand. Caitlin Dijkstra raakte de lat. Na 25 minuten was het echter Ajax dat op voorsprong kwam via Romée Leuchter. Een klein kwartier later verdubbelden de Amsterdammers de voorsprong via Nadine Noordam, die binnen wist te tikken nadat Leuchter op de lat kopte.

In de tweede helft probeerde FC Twente nog wel aan te zetten, maar van echte grote kansen - laat staan doelpunten - kwam het niet. Ajax had de betere kansen en wist ook te scoren. Het was Jonna van de Velde die de bal in 72e minuut binnenschoof voor de 0-3. Daarmee werd de eindstand bepaald. Voor deze wedstrijd kreeg FC Twente nog maar tien tegendoelpunten in veertien wedstrijden, nu bleek de defensie een stuk minder sterk.

Door de nederlaag is de voorsprong op Ajax gekrompen naar zes punten. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. FC Twente ontvangt nummer drie PSV volgende week zondag om 16:45 uur en moet tijdens de één-na-laatste speelronde nog op bezoek bij nummer vier Fortuna Sittard. Momenteel heeft Ajax een beter doelsaldo (+32 om +34).