FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) verliest voor het eerst in bijna 18 (!!) maanden een competitieduel

FC Twente Vrouwen heeft voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. Het werd zelfs een nederlaag, de eerste in bijna achttien maanden. De ploeg van trainer Joran Pot ging op bezoek bij Fortuna Sittard, dat derde staat in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Gelukkig voor FC Twente Vrouwen wist concurrent Ajax ook niet te winnen.

Na 22 minuten leek het fout te gaan voor de ploeg: Caitlin Dijkstra veroorzaakte een penalty en pakte een rode kaart. De penalty van Knol werd echter gepakt door Daphne van Domselaar. Een kwartier later werd het nog knulliger voor Knol: ze werkte de bal achter haar eigen doelman in het net: 0-1.

Lange tijd leek FC Twente er toch met de drie punten vandoor te gaan. In de 74e minuut kreeg de thuisploeg echter weer een penalty. Deze werd benut door fervent doelpuntenmaker Tessa Wullaert. Vlak voor tijd kreeg FC Twente de tweede goal om de oren. In de 91e minuut werd het 2-1 door Hanna Huizenga. De bezoekers hadden niet meer genoeg tijd om de wedstrijd nog om te buigen. Het is de eerste keer sinds september 2021 dat FC Twente een nederlaag leidt. Toen werd op bezoek bij PSV met 2-1 verloren.

De eerste veertien wedstrijden werden allemaal gewonnen door FC Twente Vrouwen. Bij de vijftiende ging het echter mis en werd er zelfs verloren. De ploeg heeft één geluk: Ajax, de enige uitdager voor de titel, bleef in Rotterdam steken op een gelijkspel tegen Feyenoord. Daardoor is de voorsprong op Ajax vijf punten, al hebben de Tukkers wel een wedstrijd meer gespeeld. FC Twente gaat nog op bezoek bij de Amsterdammers. Als Ajax alles wint, zijn ze dus kampioen en stoten ze FC Twente na drie seizoenen weer van de troon.