FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) wint doelpuntenfestijn en geeft rivaal Ajax weer het nakijken

FC Twente (V) heeft op zondagmiddag na een doelpuntenfestijn met 5-2 van Excelsior gewonnen. De Tukkers hebben nog geen punt verspeeld in de Eredivisie Vrouwen en staan na veertien gespeelde wedstrijden op 42 punten. Het gat met aartsrivaal Ajax, dat zaterdag met 2-5 won op bezoek bij Telstar, is opgelopen tot twaalf punten. FC Twente heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de Amsterdammers.

Al na vijf minuten voetballen kopte Taylor Ziemer de openingstreffer binnen voor de Tukkers. Tien minuten later was het alweer raak, Wieke Kaptein scoorde met een vlammend schot de tweede. Even later was het de beurt aan Danique van Ginkel die de derde voor haar rekening nam. Nog voor rust viel ook het vierde doelpunt. Kim Everaerts haalde van verre afstand uit en prikt de bal in de linker hoek.

Na de theepauze kwam Eva oude Elberink in het veld voor Ziemer. Het was echter niet FC Twente, maar de bezoekers die na de hervatting als eerste het net wisten te vinden. In de 55e minuut was het voormalig FC Twente-aanvaller Ellouzi die tekende voor de 4-1. Vier minuten later was het woord weer aan FC Twente. Invaller Oude Elberink scoorde de 5-1. Hier bleef het bij wat betreft de Twentse productie. Groenewegen van Excelsior had het slotwoord en scoorde in de 94e minuut de 5-2.