FC Twente Vrouwen

FC Twente (V) wint en zet volgende stap richting kampioenschap in jubileumwedstrijd Peddemors

FC Twente (V) speelde op zaterdagmiddag tegen ADO Den Haag. Het duel werd met 1-0 gewonnen door de Tukkers. Het doelpunt viel in minuut dertien, doelpuntenmaker was Marit Auée. Voor Ella Peddemors was het een feestelijk duel, zij speelde vandaag haar vijftigste wedstrijd voor de club uit Enschede.

Al na twee minuten voetballen kreeg FC Twente een reuzekans op de openingstreffer, maar de inzet van Ella Peddemors werd geblokt. Drie minuten later schoot het op de lat. In de dertiende minuut viel dan eindelijk het dik verdiende doelpunt. Marit Auée schoot de bal binnen. Kort voor rust waren het de Hagenezen met een grote kans, maar keeper Daniëlle de Jong redde.

Na rust kreeg FC Twente in de 62e minuut een grote mogelijkheid om de score uit te breiden, maar Elena Dhont zag haar schot over vliegen. Grote kansen kwamen er hier na niet. In de 83e minuut moest Liz Rijsbergen, die tegen haar voormalig werkgever speelde, geblesseerd het veld verlaten. De stand bleef 1-0, waarmee de Tukkers een belangrijke stap hebben gezet richting het kampioenschap.