FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) wint krankzinnige finale Eredivisie Cup van aartsrivaal Ajax

FC Twente (v) wint krankzinnige finale Eredivisie Cup van aartsrivaal Ajax

FC Twente Vrouwen heeft het seizoen afgesloten met een krankzinnige finale van de Eredivisie Cup. De Tukkers namen het in de finale op tegen aartsrivaal Ajax en de wedstrijd werd er eentje om niet snel meer te vergeten. Er vielen maar liefst zeven doelpunten en het was FC Twente dat uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Hiermee pakte de ploeg van Joran Pot na de Supercup en de KNVB Beker de derde prijs van het seizoen.

Al na 19 minuten spelen leidde FC Twente met 2-0 door twee doelpunten van de naar VfL Wolfsburg vertrekkende Fenna Kalma. Echter maakte een eigen doelpunt van Auée het weer spannend. Voor rust scoorde Ajax zelf de gelijkmaker waardoor beide ploegen met een gelijkstand de rust in gingen.

Na rust was het uitgerekend voormalig FC Twente-speler Sherida Spitse die binnen een minuut het net wist te vinden en de Amsterdammers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Tien minuten kon Ajax er van genieten want in de 56e minuut was het Giesen met de gelijkmaker. Ze ontpopte zich 13 minuten later tot de matchwinner door de beslissende 4-3 te scoren.

Opstelling FC Twente Vrouwen:

Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Auée, Van Ginkel, Kaptein, Dhont (46' Giesen), R. Jansen, Kalma, Stolze (76' B. Jansen).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties