FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen vergroot voorsprong op Ajax in titelstrijd met vijfklapper

Anderhalf week geleden zou FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar spelen. Deze werd echter een half uur voordat de aftrap verricht zou worden afgelast wegens sneeuwval. Dinsdagavond werd de wedstrijd ingehaald op Sportcampus Diekman in Enschede. FC Twente deed weer eens goede zaken en won, net als tijdens de eerste speelronde, met 5-0 van de Alkmaarders.

De eerste goal FC Twente kwam van de voet van Fenna Kalma na ruim een half uur spelen. De 23-jarige superspits scoorde daarmee al haar 27e goal in de 16e competitiewedstrijd van het seizoen. Een paar minuten na de 1-0 kopte Renate Jansen de 2-0 binnen. Op slag van rust maakte Suzanne Giesen er ook nog eens 3-0 van.

Na iets meer dan een uur scoorde Danique Kerkdijk de 4-0. Een paar minuten later maakte Fenna Kalma ook nog eens haar 28e van het seizoen: 5-0. Dit was tevens de eindstand. Dankzij de overwinning neemt FC Twente weer wat afstand op ranglijst van titelconcurrent Ajax. De Tukkers hebben vijf punten meer, maar hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. FC Twente moet nog op bezoek bij Ajax tijdens de één-na-laatste speelronde van het seizoen. De volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Joran Pot is pas weer op zondag 2 april om 12:15 uur, als ADO Den Haag op bezoek komt.