FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen wacht bloedstollend spannend einde van het seizoen

FC Twente Vrouwen wacht bloedstollend spannend einde van het seizoen

FC Twente Vrouwen leed onlangs op bezoek bij Fortuna Sittard de eerste competitienederlaag en anderhalf jaar tijd. Er werd met 2-1 verloren. Daardoor ligt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Ajax staat slechts twee punten achter FC Twente en ontvangt de Tukkers nog in Amsterdam tijdens de één-na-laatste speelronde.

Op jacht naar het kampioenschap werd de eerste eredivisiewedstrijd na de nederlaag in Limburg gelukkig gewonnen. "Iedere wedstrijd is voor ons nu belangrijk, dus we zijn tevreden met de overwinning", vertelt de zeventienjarige Wieke Kaptein, die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Het was lastig, omdat vv Alkmaar zich toch aanpaste op onze speelstijl. Zij kwamen zelf niet in hun spel, maar maakten het ons wel lastig. Uiteindelijk win je alsnog met 5-0 en hebben we het goed gedaan."

De volgende tegenstander van FC Twente is ADO Den Haag, de nummer vier van de ranglijst. Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt in Enschede. "ADO Den Haag is een sterke tegenstander", blikt Kaptein vooruit. "We moeten in onze eigen kracht spelen. We hebben veel goede duels gespeeld en die lijn willen we doortrekken."

Na de wedstrijd tegen ADO mag de piepjonge Kaptein zich melden bij Oranje. Ze vertelt hoe ze het nieuws te horen kreeg. "Ik werd gebeld door mijn trainer dat ik was opgeroepen en bij de A-selectie mocht aansluiten. Dat is altijd al een droom geweest en nu het werkelijkheid werd en ik het aan mijn ouders, broers en familie mocht vertellen was echt geweldig. Ik kijk er erg naar uit, maar nu eerst de focus weer op de wedstrijd tegen ADO Den Haag", besluit ze op de officiële website van FC Twente.

Titelstrijd Azerion Vrouwen Eredivisie

Team Gespeeld Punten Dv Dt Doelsaldo
FC Twente 16 45 75 4 +71
Ajax 16 43 53 11 +42

Resterend programma FC Twente

Datum Wedstrijd
Zo. 02-04 (12:15 uur) FC Twente - ADO
Zo. 23-04 (12:15 uur) PEC - FC Twente
Zo. 30-04 (14:00 uur) Ajax - FC Twente
Zo. 07-05 (14:30 uur) FC Twente - Feyenoord(In De Grolsch Veste)

Resterend programma Ajax

Datum Wedstrijd
Zo. 26-03 (12:15 uur) Ajax - vv Alkmaar
Vr. 31-03 (19:30 uur) sc Heerenveen - Ajax
Za. 22-04 (19:00 uur) Fortuna Sittard - Ajax
Zo. 30-04 (14:00 uur) Ajax - FC Twente
Zo. 07-05 (14:30 uur) PEC - Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties