FC Twente Vrouwen

Kalma geeft weergaloze statistieken wederom boost bij overwinning FC Twente Vrouwen

Voor FC Twente Vrouwen zou het uitduel tegen PSV de eerste competitiewedstrijd van 2023 zijn. Wegens sneeuwval werd de wedstrijd echter afgelast. Anderhalve weken later werd de wedstrijd in Eindhoven ingehaald. FC Twente deed wederom goede zaken. Het pakte in de twaalfde eredivisiewedstrijd van het seizoen de twaalfde overwinning.

Al na acht minuten werd de 0-1 gescoord door de Belgische aanvaller Ella Dhont. Vlak na rust zette wie anders dan Fenna Kalma, die afgelopen vrijdag nog een hattrick maakte in slechts vijf minuten, FC Twente op een 0-2 voorsprong. Kalma maakte vlak voor tijd ook nog eens de 0-3. Daarmee staat ze nu op 21 treffers in 12 competitiewedstrijden. Vorig seizoen maakte ze er 33 in 24 duels. Ze loopt dus ruimschoots voor op schema om haar eigen record te verbreken.

Door de 0-3 overwinning staat FC Twente Vrouwen nu weer op drie punten voorsprong op nummer twee Ajax. Ze stonden in punten gelijk, alleen Ajax had een wedstrijd meer gespeeld. Het verschil wordt momenteel gemaakt door de overwinning van FC Twente op Ajax in de eigen De Grolsch Veste van afgelopen november. Het duel eindigde in 3-1.