FC Twente Vrouwen

Matchwinner en kersvers kampioen Ravensbergen: "Dit is een droom"

Matchwinner en kersvers kampioen Ravensbergen: "Dit is een droom"

Jaimy Ravensbergen zal 11 mei 2024 niet zo snel meer vergeten. De aanvaller maakte in de kampioenswedstrijd FC Twente - Telstar haar basisdebuut en schoot de ploeg met twee treffers naar de titel. Ze scoorde in de 30e en 38e minuut en meer werd er ook niet meer gescoord. De wedstrijd eindigde in 2-0 en na afloop stond ze met een grote lach voor de camera van ESPN.

"We wilden kampioen worden. Dat ik doelpunten maak, dat is alleen maar mooi. Als spits wil je scoren en belangrijk zijn voor het team. En dat is vandaag gelukt." Had je het durven dromen? "Nee, natuurlijk niet. Dit is een droom en ik ben echt enorm blij." Het hadden er eigenlijk zelfs drie moeten zijn, want Ravensbergen zag een doelpunten worden afgekeurd. "Dat was lullig. Iemand zei dat ik duwde. Volgens mij niet, maar met twee doelpunten ben ik ook blij."

Hoe heeft ze haar eerste jaar bij FC Twente beleefd? "Een rotjaar als ik het eerlijk moet zeggen. Mijn kruisbandblessure. Maar ik ben met de begeleiding van FC Twent echt goed geholpen en best snel teruggekomen. Ik heb veel met Jong FC Twente gespeeld om ritme op te doen. Dat ik dan nu in de basis mag staan en twee doelpunten mag maken, dat is alleen maar mooi. Ik kan het dus mooi afsluiten."

"Mijn doel was som tegen ADO Den Haag minuten te maken, maar dat werd uitgesteld. Toen gebeurde het tegen Fortuna Sittard en daar was ik eigenlijk al heel erg blij mee. Dat ik hier nu mag spelen in de Grolsch Veste ben ik echt onwijs blij mee. Maar we doen het met z'n allen. Het is echt geweldig en het is een superfijn team. Ik ben heel goed opgevangen, dus daarvoor de complimenten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties