FC Twente Vrouwen

Onfortuinlijk FC Twente Vrouwen geeft koppositie helemaal uit handen tegen Ajax

Onfortuinlijk FC Twente Vrouwen geeft koppositie helemaal uit handen tegen Ajax

FC Twente Vrouwen speelde zaterdagmiddag een allesbeslissende kraker tegen Ajax. Op een uitverkocht Sportpark De Toekomst mocht niet verloren worden. Dan zou Ajax de koppositie namelijk overnemen met nog slecht één competitiewedstrijd te spelen. Deze vrees werd werkelijkheid: het werd 1-0.

FC Twente was na een klein kwartier spelen onfortuinlijk. Renate Jansen raakte de paal. Een minuut later kwam de ploeg 1-0 achter. Hoekstra was het eindstation van een counter uit een corner. Naarmate de wedstrijd vorderde drong FC Twente steeds meer aan. Vooral aan het begin van de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Joran Pot een aantal grote kansen. Wieke Kaptein en Renate Jansen raakten allebei de lat. De bal wilde echter maar niet in dat netje. Het laatste half uur was het een stuk minder van Twentse kant. De ploeg wist dan ook niet meer te scoren en verloor met 1-0 van Ajax en daarmee waarschijnlijk ook het vierde landskampioenschap op rij.

FC Twente verloor onlangs voor het eerst in anderhalf jaar tijd een competitiewedstrijd. Fortuna Sittard bleek met 2-1 te sterk. Daardoor waren de ogen al snel gericht op deze wedstrijd in Amsterdam, die alles zou beslissen. FC Twente verloor ook dit duel en heeft daardoor de koppositie vlak voor de eindstreep helemaal uit handen gegeven. De achterstand op Ajax is nu één punt met nog één wedstrijd te gaan. Volgende week zondag om 14:30 uur speelt FC Twente thuis in De Grolsch Veste tegen Feyenoord. Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties