FC Twente Vrouwen

Ravensbergen herstelde ook samen met de mannen van FC Twente: "Een goed traject"

Ravensbergen herstelde ook samen met de mannen van FC Twente: "Een goed traject"

Een week nadat Jaimy Ravensbergen haar contract bij FC Twente tekende, scheurde ze haar kruisband bij ADO Den Haag. Haar eerste seizoen in Enschede stond daardoor grotendeels in het teken van de revalidatie. Toch wist Ravensbergen een droom te verwezenlijken: in De Grolsch Veste maakte ze de enige twee Twentse goals in de kampioenswedstrijd tegen Telstar.

"Ik hoorde een dag van tevoren dat ik erin stond", vertelt Ravensbergen tegenover Sleutelstad.nl. "En op de dag zelf kreeg ik een appje van mijn vader, waarin hij zei dat ik zou scoren. Maar hij wilde niet zeggen hoe vaak. Meestal betekent dat dat ik drie doelpunten moet maken", lacht de 23-jarige spits uit Leiden.

Ravensbergen scheurde kort na haar contractondertekening bij FC Twente voor de tweede keer haar voorste kruisband af. "Heel zuur. Ik had net bij ADO Den Haag veel gescoord en wilde me laten zien, en dan gebeurt dit. En je moet maar zien of je weer goed terugkomt." Ze revalideerde bij FC Twente. "Dat was een goed traject. Ik werd goed begeleid en hoefde me alleen maar te focussen op mijn herstel. Ik ging elke dag om negen uur naar de fysio en was om twee uur 's middags klaar. Veel krachttraining, ook met het mannenteam. Ik was hartstikke fit toen ik weer aansloot bij de meiden."

Op 11 mei maakte de aanvaller de tweede doelpunten die FC Twente Vrouwen het negende landskampioenschap opleverde. "Zo mooi om te laten zien wat ik waard ben en om zo belangrijk te zijn voor het team. En ook heel mooi om daarna met mijn familie te kunnen vieren!"

De blik gaat alweer vooruit naar komend seizoen. De voorbereiding begint op dinsdag 18 juni. "Dat voelt gek, want voor mij was het vorige seizoen nog maar net begonnen." Ravensbergen heeft grote dromen en wil ooit in Oranje spelen, maar stelt haar prioriteiten in het hier en nu. "Ik moet blij zijn dat ik weer op het veld sta en plezier heb, dat is nu hoofdzaak. Naast doelpunten maken", besluit de 23-jarige spits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties