FC Twente Vrouwen

Samenvatting Ajax (v) - FC Twente (v) seizoen 2023-2024 (0-1)

De vrouwen van FC Twente hebben Ajax zondagmiddag van de roze wolk afgegooid. In de wedstrijd die in Amsterdam gespeeld werd is er met 0-1 gewonnen door de Tukkers. De Amsterdammers, die in een euforische staat waren na de overwinning op Paris Saint-Germain, hebben door het verlies maar kort van hun historische overwinning kunnen genieten.

In de 22e minuut kwam FC Twente op voorsprong door een goal van Renate Jansen. Dit was na negentig minuten ook de eindstand, waardoor de Enschedeërs op de eerste plek in de ranglijst blijven. De Tukkers die met deze overwinning op 21 punten staan, hebben tot nog toe geen puntenverlies geleden. De eindzege geeft ze een voorsprong van vijf punten op aartsrivaal Ajax. Hiermee zet het een reuzenstap richting kampioenschap.

Opstelling FC Twente vrouwen: De Jong, Dijkstra, Olislagers, Peddemors, Van Ginkel (76. Te Brake), Jansen (86. Kroese), Vliek, Rijsbergen (65. Everaerts), Kaptein, Auée, Ziemer.