FC Twente Vrouwen

Samenvatting FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard kwartfinale KNVB Beker 2022-2023

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de halve finales vaan de KNVB Beker bereikt. De Tukkers namen het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard, de ploeg waarvan enkele weken geleden nog werd verloren in de competitie. Lang leek het erop dat de ploeg uit Limburg opnieuw ging stunten, maar moest in de slotfase haar meerdere erkennen in FC Twente.

Na 31 minuten spelen kwamen de bezoekers op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wullaerts. Dit was direct ook de ruststand. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat de gelijkmaker werd gescoord. In de 85e minuut was het Fenna Kalma die de 1-1 op het scorebord zetten. Even dreigde een verlenging, maar in de 96e minuut was het Bente Jansen die de winnende 2-1 op knappe wijze tegen de touwen werkte.

In Alkmaar stond de tweede van de vier kwartfinales op het programma en dat leverde een flinke stunt op. VV Alkmaar ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Jong PSV. Zondag staan de andere twee kwartfinales op het programma: ADO Den Haag - sc Heerenveen en PSV Excelsior. Als PSV wint dan staan de Eindhovenaren met het eerste en het tweede elftal in de halve finale.