FC Twente walst over lamgeslagen PEC Zwolle, mede door wereldgoal Brama

FC Twente opende zaterdagavond speelronde zeven van de eredivisie met de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans had wat goed te maken na de bekeruitschakeling afgelopen dinsdag en slaagde hierin. De Tukkers wonnen met 5-1 van de Zwollenaren.

Na de bekerblamage tegen De Graafschap besloot Ron Jans weer te starten met zijn sterkste elf. Enige afwezige was Dario Dumic die tegen de Superboeren uitviel met een hamstringblessure. Kik Pierie was zijn logische vervanger.

FC Twente kwam goed uit de startblokken en het was wederom vroeg in de wedstrijd raak. Het was Menig die in de 5e minuut de 1-0 binnen kon werken nadat hij een oerdomme pass onderschepte van oud-FC Twente verdediger Thomas Lam. Na de openingstreffer was het PEC Zwolle dat bijzonder veel balbezit had, maar op een afstandsschot in het zijnet na leverde dit weinig gevaar op. Toch was Ron Jans allerminst tevreden want op het moment FC Twente de bal had, raakte het deze ook snel weer kwijt.

In de 28e minuut was daar bijna de gelijkmaker van PEC Zwolle. Het was voormalig jeugdspeler van FC Twente Eliano Reijnders die via een volley Drommel probeerde te passeren, maar Drommel haalde de bal op knappe wijze uit het doel. Direct na deze kans was het FC Twente dat uit het niets de 2-0 wist te scoren, wederom na een grote van van Thomas Lam. Deze keer was het Danilo die profiteerde van een te korte terugspeelbal. Voor Lam betekende dit einde avond want Stegeman pikte het niet langer en haalde hem in de 36e minuut van het veld. Dit was nadat Brama de 3-0 op het scorebord had gezet via een schitterende volley van buiten de zestien. Beelden van het doelpunt onderaan het wedstrijdverslag.

In de tweede helft was het voor FC Twente zaak om de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te breiden. Dat laatste deed de ploeg dan ook. Nadat Pierie in de 47e minuut een domme gele kaart pakte was het Cerny die op aangeven van zijn maatje Danilo de 4-0 binnen kon tikken.

In de 69e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Staring en Smal mochten hun opwachting maken voor Pierie en Oosterwolde. In plaats van dat FC Twente de 5-0 scoorde was het PEC Zwolle dat wat terugdeed via Reijnders. Deze keer faalde de jongeling niet en passeerde Drommel, al zou hij veel liever zijn eerste grote kans verzilverd gezien. 4-1.

In de 82e minuut opnieuw een dubbele wissel bij FC Twente. Ilic en Dervisoglu losten Bosch en Cerny af. Het bleek een gouden greep want Ilic maakte als debutant binnen twee minuten zijn eerste goal in het shirt van FC Twente. In de 88e minuut de laatste wissel. Zerrouki verving Roemeratoe. PEC Zwolle scoorde nog de 5-2, maar de kopbal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie (69. Staring), Oosterwolde (69. Smal), Brama, Roemeratoe (88. Zerrouki), Bosch (82. Ilic), Cerny (82. Dervisoglu), Menig en Danilo.