FC Twente wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen

FC Twente is de oefencampagne voor het seizoen 2015-2016 begonnen tegen de Regioselectie Mariënberg. In Beerzerveld wist de ploeg van trainer Alfred Schreuder eenvoudig te winnen, hoewel het niet best speelde.

Bij de Tukkers ontbraken nog Jesús Corona (die deelneemt aan de Gold Cup) en Felipe Gutiérrez (die van zijn vakantie geniet na het winnen van de Copa América). Nieuwkomer Giorgos Katsikas begon in de basis en Hakim Ziyech was de aanvoerder van de ploeg van trainer Alfred Schreuder. FC Twente speelde slordig in de eerste helft, maar kwam al wel snel op voorsprong. Youness Mokhtar was de maker van het eerste doelpunt van het seizoen. Via Hakim Ziyech, Shadrach Eghan en Tim Hölscher liepen de gasten nog voor rust uit naar een 0-4 voorsprong.

Na rust speelde FC Twente in een geheel gewijzigde samenstelling. Dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Het duurde twintig minuten voordat Twente weer wist te scoren. Jari Oosterwijk tikte van dichtbij de 0-5 binnen en scoorde een paar minuten later ook de 0-6. Smetje op de overwinning was dat de Tukkers niet de nul wisten te houden. Tom Heerkes wist met een hard schot doelman Timo Plattel te verschalken. Alessio Da Cruz wist via een rebound even later nog de 1-7 te scoren.

Komende zaterdag speelt FC Twente de volgende oefenwedstrijd. Om 14.30 uur wordt er in Vriezenveen afgetrapt tegen Team Twenterand.

1-7 Da Cruz (82)

Opstelling eerste helft: Marsman; Ter Avest, Andersen, Katsikas, Schilder; Mokotjo, Van der Heyden, Eghan; Hölscher, Ziyech, Mokhtar.

Opstelling tweede helft: Plattel, Bleker, Bijen, Jensen (Schwering/68), Ebecilio, Ntuli, Da Cruz, Cabral, Schutte, Oosterwijk, Zschusschen.