Foto's

FC Twente tóch kampioen: Broodje Twenteham beste broodje van de eredivisie

FC Twente tóch kampioen: Broodje Twenteham beste broodje van de eredivisie

Het broodje Twenteham dat wordt verkocht in de Grolsch Veste is verkozen tot lekkerste broodje van de eredivisie. Het Instagram-account eredivisiebroodje gaat elk jaar op zoek naar het lekkerste broodje van voetballend Nederland en dit jaar kwam FC Twente als beste uit de test.

Het broodje Twenteham kreeg een 8,1 en werd omschreven als "de sensatie onder de eredivisie broodjes, ook wel de Cruyff onder de broodjes". De broodjestesters hadden het hele seizoen al uitgekeken naar 2 november, de dag dat ze eindelijk de Grolsch Veste mochten bezoeken.

Het broodje Twenteham is enorm geliefd onder alle supporters van Nederland, en maakte dit seizoen haar verwachtingen wederom waar. Naast het broodje Twenteham werd het broodje hamburger ook getest en kreeg een 8,0. De combinatie van het broodje hamburger met de unieke Twentesaus zorgde voor een overheerlijk broodje volgens de testers.

Vorig jaar werd FC Twente nog 2e in het klassement met een 8,1, achter het broodje Balmelo van Heracles dat een 8,2 kreeg. Door de degradatie van Heracles werden zij dit jaar niet meegenomen in het klassement.

Dit jaar was FC Twente duidelijk de beste aangezien Go Ahead Eagles, toch verrassend tweede wordt, met een 7,5. Wat opvallend is dat topclubs zoals Ajax en Feyenoord laatste en een na laatste eindigen in het broodjes-klassement. Ajax kreeg een 3,6 en Feyenoord een 4,8.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties