Connect with us

Eerste elftal

Geduld gevraagd: “Zorgvuldigheid boven snelheid”

Published

on

knvb logo leeuw
Bij mondde van woordvoerder Koen Adriaanse liet de KNVB eerder vandaag weten dat er vandaag nog geen uitspraak van de beroepscommissie volgt naar aanleiding van het hoger beroep dat FC Twente heeft aangespannen tegen de opgelegde degradatie. Over uiterlijk een week, maandag 20 juni, zal de beroepscommissie met een oordeel komen, meldt de KNVB op haar website. "Op dit moment beoordeelt de beroepscommissie het gehele dossier, het verweer van FC Twente en de gemotiveerde uitspraak van de licentiecommissie", luidt de mededeling. De beroepscommissie vind het van belang om de tijd te nemen. "Gezien de belangen voor het Nederlandse voetbal van deze zaak, kiest de commissie voor zorgvuldigheid boven snelheid. De beroepscommissie kan besluiten de uitspraak van de licentiecommissie te bevestigen, of een nieuwe uitspraak te doen." Afgelopen zaterdag verklaarde FC Twente aan De Twentsche Courant Tubantia dat als de club gedwongen degradeert het een faillissement moet aanvragen. Waardoor betaald voetbal in Enschede dus ernstig in het geding is.

10 Comments

10 Comments

 1. Henk voetballiefhebber

  14 juni 2016 at 09:39

  _____ SNELWEG _____

  Wat betekent zorgvuldigheid boven snelheid,

  Als je eerste chauffeur (Munsterman) telkens maar door rood rijd en zegt tegen justitie ( KNVB), ik
  betaal de boete’s wel,schijt aan jullie.
  Dit niet meld aan zijn mede-collega’s (rvc) ,maar ook niet aan zijn monteurs (werknemers) en fans,laat staan
  als iemand er naar vraagt, hoe doe je dit nu allemaal Joop ,waarop Munsterman zo handig is om de boel te misleiden.
  Zich zo voor te doen dat hij de beste chauffeur is en het mooiste wagenpark heeft, steeds mooiere en duurdere auto’s koopt en altijd zegt; wij zijn de enige die een eigen GARAGE (Grolsch Veste) hebben,die we keurig afbetalen en later de vruchten van gaan plukken.
  Totdat hij boven zijn stand gaat leven en niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen.
  Justitie( KNVB) dan zegt, Joop je moet het veld ruimen.
  Tegen de nieuwe tijdelijke eerste chauffeur ( Jacobs) zegt justitie,als je nu zorgt dat alle boete’s betaald worden en zorgt dat je een nieuwe mede chauffeur(van Halst) krijgt ,die zich houd aan de regels,maar ook zorgt dat alle chauffeurs zich aan de regels gaan houden en erachter zien te komen dat er ook geen boete,s uitstaan in het buitenland of dat er nog iets loopt wat niet door de beugel kan ,dan houden jullie je rijbewijs.
  Een hels karwei, maar het lukt, maar doordat er toch nog naar boven kwam dat Joop in het buitenland rare dingen had gedaan ( in Zwitserland,in Cyprus) werd alsnog het rijbewijs ingetrokken en vervolgens zei justitie doodleuk, we pakken je rijbewijs af ,maar je krijgt een nieuwe , maar dan mag je alleen maar op de B-weggetjes rijden en niet meer op de Snelweg.
  Nog nooit vertoond en staat ook niet in het Wetboek.
  De Nieuwe eerste chauffeur gaat in beroep en zegt dat Justitie zich niet aan zijn woord houd.
  Vervolgens kijken een paar wijze mannen hierna en komen tot de conclusie dat het rijbewijs ingenomen word en dat ze blij mogen zijn dat ze nog op de B-weggetjes mogen rijden,
  Zelfs een rechter zegt : Ja nieuwe chauffeur, jullie hebben je stinkende best gedaan, maar je hebt het verkeerd begrepen dat jullie automatisch je rijbewijs houden, verkeerd ingeschat.

  Gelukkig zijn er nog een paar wijze mannen( beroepscommissie)die naar de hele zaak kijken.
  Deze komen vast tot de conclusie:
  Ten eerste hebben ze alle boete’s betaald en mogen ze de eerste jaren niet in het buitenland rijden en voor hun inkomsten vanuit reclame op tv zijn ze de andere concurrerende bedrijven al tegemoetgekomen ,zelfs de fans van deze bedrijven mogen gratis komen kijken.
  SCHOON SCHIP GEMAAKT.
  En dat justitie onder de naam van Licentiecommissie, deze straf niet op had mogen leggen,simpelweg omdat het niet in het wetboek voorkomt, ga eerst het wetboek dan maar veranderen.

  Maar ze komen er ook achter dat als de nieuwe chauffeurs alleen maar op de B-weggetjes mogen rijden , ze een veel te grote Garage ( Grolsch Veste) hebben waar deze gewone auto’s die uiteindelijk maar overblijven, neer te zetten, de Mercede’s en Ferrari’s zullen snel verdwijnen.
  Wat ook inhoud dat er veel minder fans komen kijken, maar dat de Garage wel afbetaalt moet worden.
  Dat de fans van deze Garage een hoop plezier en saamhorigheid word ontnomen, iedereen wil tenslotte ergens bij horen en er plezier aan beleven.( Enorme sociale functie)
  Tevens rijden de chauffeurs regelmatig met kinderen uit de wijk rond en bezorgen deze kinderen een mooie dag,proberen deze kinderen op het rechte pad te krijgen en te houden,maar ook andere kinderen een gezonde levensstijl aan te bieden,zeer belangrijk.

  Als de beroepscommisie snel zou handelen dan zouden ze de conclusie van de licentiecommisie overnemen.
  Door rood is door rood tenslotte.
  Maar zijn ze wijzer, dan zien ze in dat het NIEUWE bedrijf aan alle gevraagde eisen heeft voldaan , maar ook gezien de achterban een enorme potentie heeft om een doorstart te maken, dit kan alleen als ze op de SNELWEG mogen blijven rijden, alleen dan kunnen ze inkomsten creëren om boven water te komen .
  Ze komen ook tot de conclusie :
  als dit bedrijf verdwijnt er ook een enorme kapitaalsvernietiging plaatsvind en dat er voor een heel groot deel van de mensen in Overijssel een deel van het plezier in het leven word ontnomen.( wat in mijn ogen het belangrijkste is.)
  Hebben we het nog niet gehad over alle bedrijven die leveren aan deze GARAGE en ook weer voor werkgelegenheid zorgen
  EEN RECHTER KIJKT NAAR DE FEITEN EN REAGEERT ALLEEN DAAROP.
  RECHT SPREKEN IS NIET ALTIJD RECHTVAARDIG.

  MAAR van de beroepscommissie kunnen en mogen we verwachten dat ze deze zaak met ZORGVULDIGHEID bekijken en over de rechtspraak heen kijken en dat de gevolgen van de uitspraak van de LICENTIECOMMISSIE veel te grote gevolgen heeft,
  ALLEEN doordat JOOP zijn eigen gang is gegaan en als een dictator alles probeerde te leiden, terwijl hij de medewerkers die niets durfde te zeggen of alle hondstrouwe fans die dag in en dag uit met deze Club bezig zijn eigenlijk door de manier van werken ,van niets wisten en zich enorm in de maling genomen voelden.

  Door het gedrag van deze man kan zoiets moois als FC TWENTE niet verloren gaan voor al deze mensen.

  DE KNVB HEEFT ALS TAAK , TE ONDERSTEUNEN en te BEGELEIDEN.
  NIET OM TE VERNIETIGEN.
  VOETBAL is van DE SUPPORTERS, die vermaakt dienen te worden
  .
  ROTTE APPELS ZIJN ERUIT, NU VERDIENT FC TWENTE EEN NIEUWE KANS!!!!!!!!!!!!!!

  • Noce

   14 juni 2016 at 12:53

   Een mooie metafoor en een metafoor is iets wat je gebruikt om mensen op een andere manier iets duidelijk te maken en uiteraard merk ik dat je zeer begaan bent met je FC Twente . Helaas heb ik ook op allerlei manieren geprobeert om anders denkenden van mijn stelling te overtuigen dat de straf buitenproportioneel is . Het is aan dovenmansoren gericht , maar goed …wij zullen blijven vechten tot de laatste snik en proberen mensen te overtuigen dat er alleenmaar verliezers zijn , terwijl het zo makkelijk anders had kunnen zijn. Er rest ons daadwerkelijk een wonder en die wonder moet komen van de BC . We zullen het zien en er naar handelen . Je kunt weinig anders doen . Twenteforever .

 2. Tukje

  13 juni 2016 at 21:29

  Toevallig dat dit zo lang duurt, net tijdens het EK, waar Nederland niet is geplaatst, door de keuzes van KNVB olv Bert…

  Lijkt bijna een afleidingsmanoeuvre. Iedereen over Twente laten vallen zodat we het debacle, dat het Nederlandselftal heet, vergeten.

  Maar goed, zou wel enkel een complottheorie zijn van mijn.

 3. Tukkerpower

  13 juni 2016 at 18:40

  Persoonlijk denk ik dat ook dit uitstel weer geregisseerd is doot Bertje van Oostveen.
  Het geeft hem gewoon een week langer de tijd om vervangende woonruimte te zoeken………………..

 4. jeu de voel

  13 juni 2016 at 18:36

  Is er geen orgaan welke de KNVB controleert, dan zullen de clubs de handen ineen moeten slaan om dit gedrocht op haar verantwoordelijkheden en billijkheden te wijzen, heel zorgvuldig want het hele Nederlandse voetbal ligt onderhand al op zijn gat met deze slepende soap.
  Het is toch diep treurig dat een club al overweegt om naar het buitenland te verkassen omdat het opgejaagd en in het nauw wordt gedreven door deze kwiebessen die naar ik hoor nogal wraakzuchtig te werk zijn gegaan.

  • Noce

   14 juni 2016 at 00:07

   Hoe langer het duurt hoe belachelijker deze hele situatie is . Je hoort werkelijk waar buiten Derksen om geen kritiek op van Oostveen . Hij lijkt een tweede Blatter te worden die onaantastbaar is gebleken, terwijl het Nederlands voetbal in brand staat . De straf is buiten iedere proportie wat iedereen ook zegt . Er waren genoeg andere alternatieve straffen te bedenken en al helemaal gezien het feit dat Twente welwillend was de afgelopen 6 maanden en niet alleen Twente maar het hele regio , gemeente en bedrijven hebben er alles aan gedaan om Twente voort te laten leven . Ach …heb ook geen zin meer om het uit te leggen . Wij Twentesupporters weten door de technologie van tegenwoordig precies hoe alles is gegaan . Twente heeft fouten gemaakt dat is zeker , maar een duw in een ravijn door de BOND is onterecht en buiten iedere proportie . Dit zal ik voor altijd in mijn hart meenemen . Mocht Twente het niet redden dan zullen jullie allemaal achter de ware waarheid komen . Over een jaar ..over 2 jaar ..maar de ware toedracht van het liquideren van FC Twente zullen jullie weten . Er is maar 1 FC Twente en niets kan daar voor in de plaats komen . Een welbewuste liquidatie door persoonlijke rancune en dat komt op een dag uit . Het lijkt er echt op uit dat het over en sluiten is . Hoop en wonderen is alles wat me nog rest .

  • jeu de voel

   14 juni 2016 at 23:19

   We zullen de uitkomst van de BC afwachten en mocht dat negatief uitvallen dan mag Twente voor mijn part naar Duitsland, de ultieme wraak zal overleven zijn op welke manier dan ook. Want dat ze ons kapot willen hebben is duidelijk.

 5. Noce

  13 juni 2016 at 16:47

  Zorgvuldigheid boven snelheid…die woorden heb ik eerder gehoord van de voorzieningenrechter , maar goed.. We horen het wel . Je kunt niets anders . Ik heb 0,01 % hoop , maar hoop is hoop ?.

 6. Ton

  13 juni 2016 at 15:47

  Ik hoop dat ze doen wat ze zeggen, zorgvuldig alles bestuderen.
  Maar volgens mij is het een plannetje om iedereen te laten denken dat ze er serieus mee bezig zijn.
  Nou volgens mij zijn ze er al lang uit en is het advies negatief en zal Twente degraderen en dus failliet gaan.
  Je denk toch niet dat de beroepscommissie v. oostveen 1 strobreed in de weg legt.

 7. Henk

  13 juni 2016 at 15:42

  Daad: niet houden aan de informatieplicht. Straf: 35 miljoen en degradatie !

  Dat overleefd geen enkele club in NL. De BC kan niet anders dan het absurde vonnis nietig verklaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

renate-jansen-fc-twente-vrouwen-aanname renate-jansen-fc-twente-vrouwen-aanname
FC Twente Nieuws12 uur ago

FC Twente Vrouwen kegelt Ajax uit de titelstrijd na opnieuw een overwinning

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond opnieuw weten te winnen van Ajax. Afgelopen zondag werd al met 1-2 gewonnen in Amsterdam...

tyronne-ebuehi-fc-twete-emmen-2020-2021 tyronne-ebuehi-fc-twete-emmen-2020-2021
Eerste elftal18 uur ago

Ebuehi langer in Enschede? “Ik heb inmiddels met FC Twente gesproken”

Of Ebuehi zondag voorlopig zijn laatste wedstrijd voor FC Twente zal spelen is nog maar de vraag. De rechtsback wordt...

danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste
Eerste elftal18 uur ago

Danilo biedt excuses aan na ‘onterechte’ rode kaart

Uit frustratie pakte Danilo in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen RKC een rode kaart. De Braziliaan maakte in deze...

joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020 joel-drommel-nederlands-elftal-oranje-debuut-2020
Eerste elftal19 uur ago

Drommel ontbreekt in de voorselectie van Oranje voor het EK

Joël Drommel zit niet bij de voorlopige selectie voor het EK van komende zomer. Frank de Boer heeft vier keepers...

ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021 ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021
Columns2 dagen ago

Column: Jans of een krans?

19 Wedstrijden 14 punten. 19 doelpunten voor 30 tegen. Woedende reacties na wederom een draak van een wedstrijd. Supporters vragen...

danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021 danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Seizoen voor Danilo ten einde na domme rode kaart

Danilo heeft voorlopig zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Twente gespeeld. De Braziliaan pakte in de voorlaatste wedstrijd...

ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021 ron-jans-trainer-fc-twente-blokjesjas-ongeluk-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Jans ziet geen doortastend FC Twente: “We zijn dan te onschuldig”

Ron Jans is er met zijn ploeg wederom niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. In Waalwijk gingen FC...

wout-brama-voorbereiding-fc-twente-2020-2021 wout-brama-voorbereiding-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Brama: “Als je naar het hele seizoen kijkt, mag je blij zijn dat je veilig bent”

FC Twente is er op Hemelvaartsdag niet in geslaagd om te winnen van RKC. De Tukkers kwamen in Waalwijk nog...

peet-bijen-teleurgesteld-ado-den-haag-heracles-2020 peet-bijen-teleurgesteld-ado-den-haag-heracles-2020
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Onfortuinlijke Bijen degradeert opnieuw na verlies met ADO Den Haag

Peet Bijen is donderdagmiddag opnieuw gedegradeerd, nu met ADO Den Haag. Bijen zat zelf wegens een blessure niet bij de...

Eerste elftal2 dagen ago

Rood aangelopen FC Twente verliest van RKC en kan de play-offs vergeten

FC Twente is er wederom niet in geslaagd om te winnen in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans ging...

Advertisement