Twente Insite

FC Twente Nieuws

George blikt terug: “Ik heb nooit getwijfeld of ik moest gaan”

George blikt terug: “Ik heb nooit getwijfeld of ik moest gaan”

Dylan George staat bekend als een groot talent bij FC Twente. De achttienjarige vleugelaanvaller moet nu genoegen nemen met een plek in het beloftenteam, maar is vastberaden zich te ontpoppen tot een vaste kracht in het eerste team.

George verruilde op dertienjarige leeftijd het Beverwijkse DEM voor de jeugdopleiding van de Tukkers. “Ik heb nooit getwijfeld of ik moest gaan, maar het was soms lastig”, blikt hij terug in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “De overstap was wennen in meerdere opzichten. In het eerste jaar heb ik soms wel heimwee gehad. Ik kwam terecht in een gastgezin in een heel klein dorp. Ik kon daar mijn draai niet vinden en wilde graag in Hengelo of Enschede wonen. Na een half jaar ben ik verhuisd en ik woon nu al bijna vijf jaar bij hetzelfde gastgezin.”

Naast de gezinssituatie veranderde er voor George ook veel op het veld. “Ook voetballend was het wennen”, vervolgt de Beverwijker. “In het begin moest ik aanpoten en had ik een andere spanning voor wedstrijden. Maar momenteel gaat het goed. Ik was blij dat ik aan het begin van het seizoen al bij het eerste mocht aansluiten. Nu speel ik mijn wedstrijden bij Jong FC Twente”, aldus George.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Laat wat van je horen

*