Glynor Plet wint Belgische Beker met RC Genk

FC Twente huurling Glynor Plet heeft gisteren de Belgische beker op zijn naam weten te schrijven. De aanvaller is dit jaar verhuurd aan RC Genk dat gisteren in de finale aantrad tegen Cercle Brugge. De club uit Genk won uiteindelijk met 2-0 door doelpunten van Kumorzdi en Vossen. Plet mocht tien minuten voor tijd invallen maar kwam zelf niet tot scoren.

In de finale die nauwelijks het kijken waard was begon Plet op de bank. Trainer Mario Been ziet in hem de ideale pinch-hitter hetgeen Plet meerdere malen heeft bewezen dit seizoen. Ook dit keer moest Been tien minuten voor tijd weer beroep op hem doen. De tussenstand was nog altijd 0-0 en een verlenging was niet gewenst omdat de club aanstaande zondag alweer moet spelen om het landskampioenschap.

Vlak nadat Plet inviel scoorde zijn teamgenoot Kumorzdi met zijn hoofd de 0-1 uit een vrije trap die werd veroorzaakt door voormalig FC Twente speler Arnar Vidarsson. Jelle Vossen gooide vier minuten later de wedstrijd helemaal op slot door de 0-2 te maken.