Connect with us

Eerste elftal

“In Nederland is competitievervalsing kennelijk niet zo ernstig”

Published

on

advertentie-telegraaf-bners
De supporters zijn dolblij dat FC Twente in de Eredivisie kan blijven spelen en daarmee een eventueel faillissement, waar bij degradatie naar de Jupiler League sprake van zou zijn, afwendt. Toch is niet iedereen even blij met het besluit van de beroepscommissie. Diederik Smit, sportcolumnist en cabaretier, heeft geen goed woord over voor het besluit. "De KNVB toverde maar weer een van de 37.000 onafhankelijke commissies tevoorschijn om het eindoordeel te vellen over jarenlang financieel gesjoemel: FC Twente betaalt een boete van 181.000 euro en blijft gewoon in de eredivisie", schrijft hij in zijn column in het Brabants Dagblad. "FC Twente blij, Fred Teeven blij, iedereen blij." Volgens hem worden de andere clubs nu 'genaaid'. "De enigen die door deze uitkomst benadeeld worden, zijn De Graafschap, PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, Heracles, FC Utrecht, FC Groningen, PEC Zwolle, Vitesse, NEC, ADO Den Haag, SC Heerenveen, Roda JC, Excelsior, Willem II en alle andere clubs die tijdens het wanbeleid van FC Twente in de eredivisie speelden." Smit trekt ook een vergelijking met Italië, maar slaat wat betref de oorzaak voor de sancties de plank volledig mis. "In Nederland is competitievervalsing kennelijk niet zo ernstig. Wat dat betreft zijn we corrupter dan Italië, waar Juventus in 2006 netjes een divisie teruggezet werd na een omkoopschandaal." "In Enschede is een inzamelingsactie gestart om FC Twente uit de financiële zorgen te helpen. Uit het oogpunt van rechtvaardigheid zou het goed zijn als er ook een inzamelingsactie komt voor alle andere eredivisieclubs." Want laten we wel zijn: De Graafschap, PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, Heracles, FC Utrecht, FC Groningen, PEC Zwolle, Vitesse, NEC, ADO Den Haag, SC Heerenveen, Roda JC, Excelsior en Willem II mogen toch niet kapot?", besluit Smit.

20 Comments

20 Comments

 1. FCT Taiwan

  21 juni 2016 at 01:28

  copy van mijn vorige reactie

  laat ik het met mezelf vergelijken. als ik fraude pleeg en de politie pakt mij, dan krijg ik straf. ik moet het gefraudeerde geld betalen (bij FCT de schuldeisers) ik moet een flinke boete betalen ( die heeft FCT inmiddels alwel 6x gehad geloof ik inclusief de FIFA) en ik moet voor 3 jaar de bak in (voor FCT 3 jaar geen europees voetbal) om de zovele punten in mindering maar te vergeten. op vervroegde vrijlating moet ik een borgtocht en goede wil tonen ( voor de borgtocht van FCT is het gratis toegang voor de uitsupporters en voor de goede wil het optijd inleveren van alle stukken) maar ja, geen strafvermindering voor FCT…………….nu het volgende, als ik een moord pleeg, dan krijg ik nederland niet de doodstraf ( die bestaat niet in nederland). waarom moet twente dan de doodstraf krijgen van de KNVB in nederland ??? en dan zijn er ook nog rechters in nederland die achter het besluit van de KNVB staan. de KNVB wil zelfs de doodstraf invoeren in nederland voor fraude en de rechter gaat akkoord…..dat snap ik niet.

  Fc twente supporter uit Taiwan

 2. Math

  20 juni 2016 at 16:50

  Ja en over de punten die Twente in europeesche wedstrijden voor nederland heeft verzameld ,profiteren andere clubs toch ook nog van.

  • Tukkerpower

   20 juni 2016 at 18:25

   1,5? nou ja in elk geval 1.5 meer dan de calimeros

 3. St. Louid

  20 juni 2016 at 14:46

  Ik vind het vooral verbazingwekkend dat er veel mensen denken dat de eredivisie een betere competitie zou worden zonder de 4e club van Nederland. Volgens mij worden er ook aardig wat televisiegelden gegenereerd vanuit Twente en zit het uitvak van die clubs ook voller dan gemiddeld wanneer Twente langskomt. Zal voor het gemak dan wel even vergeten worden…

  • bulters

   20 juni 2016 at 17:47

   Heey fu moet je niet z.n vette bek hebben onder een schuilnaam moet je gewoon je eigen naam gebruiken dan maak jij het faillisement van ons mooie fct niet eens mee al zouden ze morgen kapot stumpert twente gaat nooit kapot

  • Tukkerpower

   20 juni 2016 at 18:29

   500 is zo ongeveer wat er in het calimero stadion past, om de supporters te vervoeren naar de eerste uitwedstrijd in Europa hebben ze een volkswagenbusje gehuurd.

 4. Jac

  20 juni 2016 at 14:04

  Wat een gezeur weer. Waarom wordt niet gerept over de voordelen die de andere clubs hadden door het succes van FCT? Waarom heeft hij het alleen over de € 181.000 boete en niet over de andere straffen en tegemoetkoming aan de andere eredivisieclubs? Aan de zaken die niet volgens de regels zijn gegaan heeft FCT eerder schade opgelopen dan profijt gehad. De Doyen deal wordt ook wel heel groot gemaakt. Die was niet nodig geweest als de Gemeente de grond onder het stadion zou hebben gekocht zoals bij PSV. Is Groningen er slecht uit gekomen bij de verkoop van Tadic? Heeft Heracles geen profijt gehad van de gezamenlijk opleiding waarbij FCT veel meer bijdroeg in de kosten en het minste profijt?

 5. jeu de voel

  20 juni 2016 at 13:12

  Is dat die adhd’er die de hele dag jogi aan zijn kont krabt filmpjes loert?

 6. Luc

  20 juni 2016 at 13:04

  Dames en Heren,
  Diederik Smit, cabaretier… dus m.a.w. een clown.
  Clowns neem je niet serieus.

 7. Ivan

  20 juni 2016 at 12:32

  Het is op zichzelf zielig dat zo’n figuur zijn kennisgebrek zo graag wil delen met de rest van Nederland. Het is alleen jammer dat een deel van zijn lezerspubliek zijn redenering overneemt en onzin een eigen leven kan gaan leiden. De hoofdschuldige is dan ook het Brabants Dagblad. Uiteraard mag iedereen zeggen wat ie wil in Nederland, hoe onzinnig ook, maar de feiten moeten wel juist zijn. Die feiten kunnen dan geïnterpreteerd worden. Maar als ze verzonnen zijn, dan werkt de krant mee aan desinformatie. Dus is de columnist zielig, maar de krant onbetrouwbaar.

 8. Jojo

  20 juni 2016 at 12:23

  Ach toen de andere clubs hun handje op kwamen houden bij Twente hoorde ik hem niet,gelukkig zijn er nog maar een kleine 5 miljoen andere Nederlanders die nodig moeten pissen,ff doortrekken en door…
  Overigens schrijft die niets over puntaftrek is dat geen competitie vervalsing?Of over een degradatie die ineens teruggedraaid moet worden (De Graafschap)

 9. Charlison

  20 juni 2016 at 12:00

  Alsof Scheringa zo’n frisse kerel was in de tijd bij AZ.. Die kleedde allerlei gezinnen en personen uit en dreef ze richting schuldsanering en de voedselbank… Daar hoor ik geen hond over.

 10. Roy

  20 juni 2016 at 11:54

  Hoezo genaaid?

  Al die competities zijn al gespeelt. Daar kan je niets meer aan doen. Wat gebeurt is is gebeurt. Twente wordt gestraft zoals het hoort en daar moet iedereen mee verder kunnen.

  Je kan wel blijven oude koeien uit de sloot te halen. Twente heeft aangegeven een streep onder het verleden te zetten. Gun ze dan ook die kans.

  Maar hij ziet dus liever een club met achterban branden.

 11. Banie

  20 juni 2016 at 11:53

  Zeker de broer van die huilderd met dat Paardengebit in Almelo

  • Voetbal vrouw

   20 juni 2016 at 12:52

   Nee volgens mij de slimste man van

 12. tukkerpower

  20 juni 2016 at 11:47

  Weer een lullo die de melk heeft horen klotsen en niet weet waar de tepel hangt. Reken ons maar even voor waar het verlies van die andere clubs dan geleden is achterlijk tik ei. Twente is ook nog zo gek geweest om die vuile bloedzuigers te compenseren, waarvoor is mij nog niet duidelijk trouwens. Maar ja de krant moet vol, vroeger veegden we er de volgende dag de kont mee af, misschien moeten we dat maar weer invoeren.

 13. Rik

  20 juni 2016 at 11:46

  Competitievervalsing? En een vergelijking met Italie? Daar slaat Smit inderdaad de plank volledig mis. Juventus heeft destijds vele wedstrijden beinvloed. Dat is heel iets anders dan een jaarrekening die niet helemaal klopt of te laat wordt ingeleverd. Ook het hele gedoe met Doyen (en het inleveren van andere stukken bij de KNVB) kent maar een slachtoffer en dat is Twente zelf. Op welke manier hebben de andere clubs hier schade van ondervonden? Dat argument dat de andere clubs in de eredivisie slachtoffer zijn geworden van Twente is grote kul.

  • robbert

   20 juni 2016 at 13:33

   Juist, maar dat willen de andere clubs natuurlijk niet horen. Hoewel Onno Jacobs het prima doet, zou hij er toch goed aan doen iets minder ‘mea culpa’ uit te dragen en sorry te zeggen voor de achterliggende periode, maar ook eens uit te dragen, dat FCT weliswaar regels heeft overtreden, maar vooral zelf daarvan de wrange financiële consequenties daarvan heeft gekregen. En dat de andere clubs daar echt niet substantieel de dupe van zijn!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
FC Twente Nieuws36 minuten ago

Derksen en Van der Gijp halen uit naar Streuer: “Laag en asociaal”

Na lang onderhandelen zijn FC Twente en PSV tot een akkoord gekomen over de transfersom van Joël Drommel. De onderhandelingen...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
FC Twente Nieuws14 uur ago

Het dreigde fout te gaan: “Vader Drommel sloeg vorige week met de vuist op tafel”

Een paar weken geleden bereikte Drommel een persoonlijk akkoord met PSV. Terwijl Drommel relatief snel een overeenkomst sloot met PSV...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal18 uur ago

Komt FC Twente er nog bovenop? “Het vertrouwen is echt weggeëbd”

FC Twente verloor zaterdagavond de Overijsselse derby van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers veel de bal hadden, werden er weinig...

danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste
Eerste elftal18 uur ago

Is de kritiek op Danilo onterecht? “Te makkelijk om alleen naar Danilo te wijzen”

FC Twente verloor zaterdagavond zonder te scoren van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers de hele wedstrijd beter waren, konden zij...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws18 uur ago

René Roord langer manager vrouwenvoetbal bij FC Twente

René Roord heeft zijn contract verlengd als manager vrouwenvoetbal bij FC Twente. Roord vervult vanaf 2016 de functie van manager...

joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal19 uur ago

Drommel maakt eigen overstap mede mogelijk: “Dat is een compliment waard”

Nadat Drommel weken geleden een persoonlijk akkoord bereikte met PSV leek een akkoord tussen FC Twente en PSV een kwestie...

joel-drommel-fc-twente-groen-shirt-2020-2021 joel-drommel-fc-twente-groen-shirt-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Is de transfersituatie van Drommel de reden voor zijn mindere prestaties?

FC Twente verloor zaterdagavond van PEC Zwolle. De Tukkers hadden meer balbezit en loste daarnaast ook meer schoten. Aan doeltreffendheid...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
BREAKING1 dag ago

Drommel wordt vandaag medisch gekeurd door PSV

Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap omtrent Joël Drommel. FC Twente en PSV hebben volgens het Eindhovens...

danilo-twente-heerenveen-teleurgesteld-2020-2021 danilo-twente-heerenveen-teleurgesteld-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

De cijfers: Wederom meerdere onvoldoendes aan Twentse kant

Zaterdagavond heeft FC Twente de negatieve reeks waarin de club zich al een tijdje bevindt niet kunnen doorbreken. In de...

joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend
Eerste elftal2 dagen ago

‘FC Twente verlaagt vraagprijs Drommel, akkoord met PSV nadert’

FC Twente en PSV lijken nu dan toch eindelijk akkoord over een transfer van Joël Drommel. Na de onderhandelingen die...

Advertisement