Twente Insite

FC Twente Nieuws

Indonesische club wil oud-middenvelder FC Twente verleiden tot rentree

Indonesische club wil oud-middenvelder FC Twente verleiden tot rentree

Medio september 2015 besloot Orlando Engelaar te stoppen met voetballen. De middenvelder kreeg na zijn tweede periode bij FC Twente geen nieuw contract aangeboden en ging tevergeefs op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toch is de kans aanwezig dat de boomlange middenvelder weer terugkeert op de velden, want Bali United F.C. wil hem verleiden tot een rentree in het voetbal.

Bali United komt uit op het hoogste niveau van Indonesië en staat onder leiding van de Australische coach Hans-Peter Schaller. De wedstrijden worden afgewerkt in het Kapten I Wayan Dipta stadion met een capaciteit van 25.000 plekken. Of Engelaar zelf zin heeft in een rentree valt nog te bezien. In het magazine Helden liet hij al eens weten dat het leven buiten het voetbal hem prima bevalt.

“Ik ben aan een soort tweede leven begonnen. Omdat ik nu ook meer thuis ben, kan ik echt een band creëren met mijn dochter. Ik kan haar uit bed halen, verhaaltjes voorlezen voor het slapen. Het is fantastisch om haar zo te zien opgroeien. Dat had ik met mijn zoontje minder, omdat ik toen nog vol in het voetbal zat.“

Engelaar speelde gedurende zijn carrière twee periodes voor FC Twente. De eerste keer was van medio 2006 tot medio 2008. Via Schalke ’04, PSV en Melbourne Heart keerde hij in oktober 2014 terug in Enschede. Na dat seizoen besloot hij te stoppen met betaald voetbal. Helaas is hij nog altijd onderwerp van gesprek bij FC Twente. Aan zijn transfer naar FC Twente in 2014 zou ook een vreemd luchtje zitten en wordt momenteel onderzocht door de FIOD.

Laat wat van je horen

*