Jans voor niemand bang: "Als wij het hebben, dan kom maar op"

Zaterdag stond de kraker tussen FC Twente en PSV op het programma. Vorig jaar was het een fantastische wedstrijd en ook dit jaar werd het weer een weergaloze wedstrijd. FC Twente won in De Grolsch Veste dik verdiend met 2-1. Vooral in de eerste helft liet de ploeg van trainer Ron Jans uitstekend spel zien.

Wist Jans dat FC Twente zo goed was en dit kon? "Wij hebben wel eens vaker wat laten zien. Je speelt niet elke week tegen dit kaliber tegenstanders. Tegen PSV hebben we dit vorig seizoen in de eerste helft ook laten zien", vertelt hij na de wedstrijd tegenover ESPN. Vorig seizoen stond FC Twente al na 25 minuten met 3-0 voor. Toen konden de Tukkers de overwinning echter niet over de streep trekken. Het werd destijds 3-3.

PSV heeft een zwakke verdediging en heeft dit seizoen in nog geen enkele wedstrijd de nul weten te houden. Is het dan niet sowieso slim om gewoon te gaan voetballen tegen PSV, zoals de ploeg van Jans dat deed? "Nou, dan moet je ook wel de kwaliteit hebben", zegt Jans. "Wij hebben gewoon goede spelers, die samen een heel goed elftal maken. Als je die kracht van het elftal even weggeeft, zoals bij Volendam in de slotfase gebeurde, zijn wij heel kwetsbaar. Maar als wij het wel hebben, dan kom maar op."

Door de overwinning op PSV staat FC Twente in punten gelijk met de Eindhovenaren. PSV heeft wel een beter doelsaldo. Daarmee staan de Tukkers vijfde in de eredivisie onder Ajax, Feyenoord, AZ en PSV. Volgende week zondag om 16:45 uur gaat FC Twente op bezoek bij AZ, dat één punt boven de ploeg van Ron Jans staat. FC Twente wordt daarbij gesteund door een uitverkocht uitvak.