Jesus Corona getuige van afslachting

De Gold Cup is officieel begonnen. Mexico speelde gisteravond de eerste wedstrijd op het toernooi, tegenstander was Cuba. FC Twente-aanvaller Jesus Corona begon op de bank, maar mocht twintig minuten voor het einde alsnog het veld op, en zag zijn ploeg de wedstrijd zeer overtuigend met 6-0 winnen.

De Gold Cup is te vergelijken met het EK Voetbal zoals wij die kennen, het enige verschil is dat dit toernooi bedoeld is voor Noord- en Midden-Amerikaanse landen. Mexico mocht gisteren haar eerste wedstrijd spelen. Moeilijk heeft Mexico het niet gehad. Met 67 procent balbezit walste de ploeg over de tegenstander heen, en was daarom duidelijk een paar maatjes te groot voor Cuba. Bij rust stond het al 4-0 voor de Mexicanen, PSV'er Andrés Guardado maakte één van die vier doelpunten.

[google] Na rust bleef Mexico het sterke spel vasthouden. Uiteindelijk hebben de Mexicanen 32 keer op doel geschoten, waar Cuba maar tot vier doelpogingen kwam. In de 71-e minuut maakte Carlos Vela plaats voor FC Twente-aanvaller Jesus Corona. Het stond toen al 5-0, slechts drie minuten later maakte Giovani dos Santos het definitief af door te tekenen voor de 6-0, in een wedstrijd die eigenlijk al lang beslist was.