John: 'Speciaal om in de Champions League te scoren'

Joshua John zal zich de Champions League-wedstrijd op Stamford Bridge niet herinneren als de fikse 6-1 afstraffing, maar als de wedstrijd waarin hij zijn eerste doelpunt maakte op het hoogste Europese niveau.

'Het was een speciaal moment voor mij om te scoren in de Champions League', aldus de Nederlandse aanvaller van FC Nordsjaelland. 'Het is natuurlijk helemaal mooi om die goal op Stamford Bridge te maken tegen jongens die ik alleen op televisie had gezien.'

De door de Denen van FC Twente gehuurde John maakte vlak na de rust de aansluitingstreffer (2-1). Veel mocht die treffer niet baten, want vijf minuten later viel de 3-1 en liep Chelsea in een tijdsbestek van twintig minuten uit naar 6-1.

De voormalige speler van onder meer Sparta eindigde met zijn ploeg mede door deze nederlaag als vierde in groep E en is daarmee uitgeschakeld in Europa.

Ondanks dat blijft John,
die dit seizoen negen keer scoorde in de' Deense competitie, optimistisch. Nordsjaelland kan trots zijn op hetgeen het deze Champions League heeft laten zien.'

In groep E plaatsten de Italiaanse topclub Juventus en het Oekrainse Shakhtar Donetsk zich voor de volgende ronde van de Champions League. Titelverdediger Chelsea moet zich, ondanks tien behaalde punten, gaan richten op de Europa League.