Jong FC Twente stunt tegen regerend kampioen

Jong FC Twente speelde vanavond de eerste wedstrijd van de beloftencompetitie seizoen 2015-2106. In Hengelo ontvingen de manschappen van Michel Jansen de regerend landskampioen Vitesse. Jong FC Twente wist de landskampioen, toch wel verrassend, met maar liefst 3-2 te verslaan. De doelpunten aan Twente kant kwamen op naam van Andersen, Mokhtar en Schütte.

Al bij rust stond Jong FC Twente op een 2-0 voorsprong door doelpunten van de van het eerste overgehevelde Andersen en Mokhtar. Vlak na rust scoorde Vitesse de aansluitingstreffer, maar deze werd binnen enkele minuten alweer teniet gedaan door Schütte. In het vervolg wist invaller Da Cruz de paal nog te raken en scoorde Vitesse in de blessuretijd de 3-2, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar.