Jong FC Twente wint eerste wedstrijd in 2015

Jong FC Twente heeft vanavond de eerste overwinning geboekt in het jaar 2015. In de eigen Grolsch Veste was de ploeg van Jan Zoutman met 4-1 te sterk voor RKC Waalwijk. [google]

Na ruim een halfuur maakte Tim Hölscher, die deze winter terugkeerde van Chemnitzer FC, op aangeven van Dico Koppers de 1-0 achter doelman van RKC te schieten.

Oosterwijk was na rust de grote man bij FC Twente. Direct na rust kreeg hij een grote kans, maar zijn schot ging naast. In de 56e minuut kreeg FC Twente de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Dico Koppers werd door Gianluca Maria neergehaald, wat de Tukkers een penalty opleverde. De speler kreeg zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor RKC met tien man verder moest. Oosterwijk wist de strafschop te benutten: 2-0.

Daarna ging het snel. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Oosterwijk die het net wist te vinden. In de 83e minuut maakte Oosterwijk zijn hattrick compleet: 4-0. Toch wist RKC nog wat terug te doen. Andersen kreeg rood, omdat hij zijn tegenstander neerhaalde. De scheidsrechter besloot hierop de bal op de stip te leggen, waaruit Esajas wist te scoren.