Jong Twente wint laatste duel in Jupiler League

Jong FC Twente heeft vandaag de laatste wedstrijd in de Jupiler League gewonnen. Op sportpark De Heikant werd Achilles '29 met 0-1 verslagen. Hierdoor eindigt de ploeg van trainer Jan Zoutman op een dertiende plaats.

Vlak voor rust zet Chris David Jong FC Twente met een schot in de lange hoek op voorsprong. Daarvoor hadden beide teams kleine kansjes gehad, maar wisten door goede reddingen van de keepers niet allebei niet te scoren.

In de tweede helft is Jong FC Twente via Sven Verlaan dichtbij de 0-2, maar zijn schot belandt op de lat. Ook Achilles is nog gevaarlijk. Doelman Timo Plattel kan de inzet van Wiafe redden. De bal uit de rebound wordt van de lijn gehaald. Ook de kopbal van Van Steen wordt gered door Plattel. [google]

Achilles '29 zet nog een slotoffensief in, maar het wil de ploeg uit Groesbeek niet lukken om te scoren, waardoor trainer Jan Zoutman zijn laatste wedstrijd met Jong FC Twente weet te winnen. Volgend seizoen gaat hij aan de slag als hoofdtrainer bij Quick Boys uit Katwijk.