KNVB-beker

Jans verwacht 'ander Ajax': "Moeten laten zien dat nog niet alles opgelost is"

Jans verwacht 'ander Ajax': "Moeten laten zien dat nog niet alles opgelost is"

Donderdagavond wordt de absolute oogappel van de achtste finales van de KNVB Beker gespeeld. FC Twente uitvangt in een stijf uitverkochte De Grolsch Veste Ajax. 3,5 week geleden troffen de ploegen elkaar ook al, toen in Amsterdam. Destijds had FC Twente zwaar de overhand en had het eigenlijk moeten winnen, maar bleef het steken op 0-0.

Trainer Ron Jans blikt in aanloop naar de bekerwedstrijd nog even terug op de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. "Vorige maand waren we de betere ploeg", zegt hij in gesprek met TC Tubantia. "Als je dat normaal gesproken zegt, denk je: doe even normaal, maar in dit geval klopt dat wel. Maar dit is een ander Ajax dan toen."

"Dan gaat het me niet om de poppetjes die anders staan. De lucht is een beetje opgeklaard, de negatieve tendens is weg. Als je in een spiraal naar beneden zit, dan wordt de omgeving negatief en dat zie je in het veld terug en na afloop bij de interviews van spelers. En nu is dat verdwenen. Zulke dingen gebeuren vaak op de korte termijn. De deur gaat open en er komt weer frisse lucht binnen. Alleen daarom al verwacht ik een wedstrijd die meer gelijkwaardig zal zijn", aldus Jans.

In gesprek met 1Twente voegt hij er nog wat aan toe. "Zij gaan deze wedstrijd met een beter gevoel in dan een paar weken geleden. Wij moeten laten zien dat nog niet alles bij Ajax is opgelost. Dat is aan ons. Thuis zijn we ijzersterk. Dat moeten we ook morgen weer laten zien", besluit de trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties