KNVB-beker

Kippenvel: Bekerheld Boschker herbeleeft bekerwinst na krankzinnige strafschoppenserie in De Kuip

Kippenvel: Bekerheld Boschker herbeleeft bekerwinst na krankzinnige strafschoppenserie in De Kuip

Op 24 mei pakte FC Twente de tweede prijs in de clubhistorie door voor de tweede keer de KNVB-beker te winnen. In 1977 werd na verlenging met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle en in 2001 na strafschoppen van PSV. Dat FC Twente er met de beker vandoor ging was een wonder, want in de strafschoppenserie stond FC Twente met 3-1 achter. PSV moest nog één keer scoren, maar toen ontpopte Sander Boschker zich tot de bekerheld van FC Twente.

"Deze dag was een Twents volksfeest in Rotterdam. Ik wil niet zeggen dat deze plek heilig is voor mij, maar hier heb ik de eerste prijs uit mijn carrière gewonnen die mij heel dierbaar is", aldus Boschker die voor even weer voet zet op de grasmat van de Kuip. Hij blikt terug op de wedstrijd en zijn cruciale reddingen.

"Ik was in het begin van de wedstrijd toch wel een beetje gespannen en kwam ik een aantal keren goed weg, maar na één of twee reddingen werd het wel mijn dag. Ik heb de ploeg met een aantal goede reddingen in de wedstrijd gehouden en toen kwam de penaltyserie. Die strafschoppen begonnen helemaal niet lekker, want van de drie misten we er al twee en stonden we met 3-1 achter. Toen dacht ik: ik zal er toch wel eentje pakken?" Dat gebeurde, want hij pakte de strafschop van John de Jong.

En toen gebeurde er iets opmerkelijks. "Toen keek ik naar het midden en dan verwacht je dat een speler de bal komt halen, alleen pakte Waterreus (doelman van PSV, red.) zelf de bal en legde deze zelf op de stip. Ik had een lijstje met spelers waarop stond waar de spelers de penalty's schieten, maar Waterreus stond daar niet op. Die had nog nooit een penalty genomen." Waterreus schoot door het midden en Boschker stopt zijn inzet.

"En toen stond het gelijk. Het stadion ging he-le-maal uit z'n dak natuurlijk. Dat was voor mij een enorme kick en een boost om door te gaan. Daarna kwam Kolkka. Ik pakte die bal en daarna weet ik toen seconden niet meer wat ik heb gedaan. Een kippenvelmoment van je hoofd tot je tenen en dan in het kwadraat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties