FC Twente Nieuws

KNVB presenteert speeldagenkalender seizoen 2021-2022

KNVB presenteert speeldagenkalender seizoen 2021-2022

De KNVB heeft vandaag de speeldagenkalender gepresenteerd voor het seizoen 2021-2022. Het seizoen zal officieel worden afgetrapt op 8 augustus met de 25e editie van de Johan Cruijff Schaal. De eredivisie zal van start gaan in het weekend van 14 augustus.

Gedurende het seizoen zijn er drie midweekse speelrondes gepland; 21-23 september, 21-23 december en de voorlaatste speelronde op 11 mei 2022. "Daarbij zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met het thuis/uit-ritme voor de clubs en de reisafstanden voor supporters", aldus de KNVB.

De winterstop is ingepland van vrijdag 24 december tot en met 13 januari 2022.

[google]

De laatste speelronde van het seizoen 2021-2022 zal plaatsvinden op zondag 15 mei gevolgd door de play-offs. Iedere play-off ronde zal weer bestaan uit een thuis- en uitwedstrijd. Dat is dit seizoen niet het geval in verband met het coronavirus. De play-offs om Europees voetbal beginnen op woensdag 18 mei en eindigen op zondag 29 mei. De play-offs om promotie en degradatie lopen van dinsdag 10 mei tot en met zondag 29 mei.

"De speeldagenkalender is altijd weer een mooie puzzel, die tot stand komt na het in kaart brengen van alle belangen van clubs, supporters en gemeentes", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken. "Bij de start van het seizoen hebben we onder meer rekening moeten houden met EURO 2020. Verder hebben de clubs aangegeven eind januari niet te willen voetballen, hoewel er op de kalender ruimte voor is. Dat betekent dat daar twee speelrondes vervallen en hierdoor een extra midweekse speelronde moet worden ingepland."

Voor het complete overzicht, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties