Lof voor genietende Tyton: "FC Twente heeft gewoon twee topkeepers"

Zaterdag was Lars Unnerstall voor het eerst dit seizoen afwezig bij een wedstrijd van FC Twente. De doelman was ziek en werd vervangen door Przemyslaw Tyton. De ervaren Poolse doelman deed het uitstekend. Hij straalde veel rust uit en was in de blessuretijd nog goed voor een mooie redding, waarmee hij de 2-1 voorkwam.

"Tyton is ook rustig in het doel", zegt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Hij heeft alleen in de laatste minuut wat toe doen gehad", reageert clubwatcher Tijmen van Wissing. Van Staa: "Maar, laten we zeggen, wat hij uitstraalt." Van Wissing reageert weer. "Hij boezemt wel angst in, hè?"

"Het is gewoon een fijne vervanger voor Unnerstall. Ze hebben gewoon twee topkeepers, klaar", aldus Van Staa. De 32-jarige Unnerstall doet het dit seizoen uitstekend en de 35-jarige Tyton verving hem goed. Achter de twee ervaren rotten heeft FC Twente twee jonge, talentvolle keepers. De 22-jarige Issam El Maach kwam deze zomer transfervrij over van RKC Waalwijk en is de derde doelman. De vierde keeper is Sam Karssies, die afgelopen zomer zijn eerste profcontract tekende in Enschede.

Tyton genoot zaterdag zichtbaar van de wedstrijd en het publiek. Na de wedstrijd werd hij naar voren geduwd door een van de spelers richting Vak-P. Met een grote glimlach stond hij sfeer te maken met de supporters. Bekijk de video hier.