Machteloos FC Twente lijdt historische nederlaag tegen PEC Zwolle

FC Twente is er niet in geslaagd punten mee te nemen uit Zwolle. In het MAC3PARK stadion verloor de ploeg van René Hake met 2-0 van PEC Zwolle. Het was de derde nederlaag op rij wat het een historische nederlaag maakte. FC Twente verloor tot vandaag nog nooit de eerste drie competitiewedstrijden op rij. Voor FC Twente was het tevens de zesde competitienederlaag op rij.

In de derde minuut kwam FC Twente direct goed weg toen Namli na een brutale dribbel de lat raakte. Daarna liet FC Twente het spel aan de thuisploeg en wachtte het op de counter. In de 18e minuut had Jansen de bal op de stip moeten leggen toen Marcellis de arm van Assaidi vasthield en hem hierdoor een scoringskans ontnam. Dat FC Twente weinig in te brengen had bleek na een half uur wel uit het balbezitpercentage van slechts 20%. In de 33e minuut scoorde PEC Zwolle de openingstreffer. Het was voormalig FC Twente aanvaller Mokhtar die de bal achter de kansloze Brondeel krulde.

In de rust greep Hake in. Buckley-Ricketts kwam in de ploeg voor Assaidi en Liendl nam de plaats in van de licht geblesseerde Van der Heyden. Het eerste wapenfeit van FC Twente kwam in de 47e minuut. Jensen probeerde het van 20 meter, maar Boer hield de bal knap uit het doel. In de 63e minuut was Boere dichtbij de gelijkmaker. Hij kapte zijn directe tegenstander uit, maar schoot vervolgens van enkele meters hoog over.

[google]In de 66e minuut was PEC Zwolle dicht bij de 2-0 door een verrassende uithaal van Saymak. Hij probeerde Brondeel te verrassen, maar de Belg reageerde goed op de inzet. In de 78e minuut gooide PEC Zwolle de deur in het slot door vanaf 11 meter de 2-0 binnen te werken. Trajkovski was degene die de penalty veroorzaakte door zijn tegenstander binnen de zestien te vloeren. De 2-0 was tevens de eindstand.

Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Trajkovski, Holla, Van der Heyden (46. Liendl), Jensen, Assaidi (46. Buckley-Ricketts), Boere en George (79. Kvasina)

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.