NEC – FC Twente 2010-2011

Na vier zware wedstrijden waarin FC Twente in reguliere speeltijd niet to winst kwam werd NEC op 27 november in eigen huis vrij makkelijk op zij gezet met 2-4

Eerste helft

FC Twente begon de wedstrijd met een flink aantal wijzigingen ten opzichte van het duel tegen Inter. Bengtsson en Landzaat namen de plaatsen in van Douglas en Janssen en Boschker mocht eindelijk weer eens aantreden wegens een knieblessure van Mihaylov.

Vlak na het begin van de wedstrijd was het NEC dat in de 9e minuut de score opende. Een slecht genomen vrije trap van NEC werd moeizaam verwerkt en kwam via Janko knullig voor de voeten van Sibum die het cadeautje niet onbenut liet.

Twee minuten later moest Twente op gelijke hoogte komen maar het was de Jong die een 100% kans voor het doel van NEC langs kopte na fraai aangeven van Chadli.

Ondanks dat het spel gelijk op bleef gaan was het toch Twente dat in de 18e minuut op gelijke hoogte kwam. Na een kluts in de 16 meter viel de bal voor de voeten van Ruiz die van 17 meter de bal laag achter doelman Cillessen werkte. Dit doelpunt was het zesde competitiedoelpunt voor Ruiz dit seizoen.

NEC leek niet onder de indruk en kwam tot twee keer toe bijna op 2-1. De eerste kans kwam van de voeten van Goossens die zijn vrije trap slecht verwerkt zag door Boschker. De tweede kans was van Vleminckx die voor Wisgerhog kroop maar de bal van 6 meter in de handen van Boschker kopte.

In de 34e minuut was het wederom FC Twente dat een 100% kans om zeep hielp. Deze keer was het Ruiz die een bal van 6 meter naast het doel wist te werken. De reactie van NEC volgde direct maar de bal werd bij de tweede paal weggewerkt door Rosales.

Vlak voor rust leek Twente de wedstrijd te beslissen. In de 41e minuut was het Schone die de bal enkele meters van de achterlijn simpel verspeelde aan Chadli die de bal voorgaf op Janko die daarna simpel de 1-2 in kon tikken. Drie minuten later was er wederom een treffer van FC Twente dat een penalty kreeg toen de Jong neer werd gelegd in de 16 meter. Ruiz legde aan en scoorde beheerst de 1-3.

Tweede helft

De tweede helft bracht tot een kwartier voor rust minder spektakel dan de eerste helft. Het FC Twente dat de eerste grote kans op haar naam mocht zetten. Het was Chadli die een wonderschone vrije trap via de lat terug in het veld zag schieten. Vervolgens was het Brama die een snoeihard afstandsschot op de vuisten van de keeper gepareerd zag en Ruiz die zijn inzet op de paal naast zag gaan.

Na deze goede kansen was het toch NEC die de wedstrijd weer openbrak na een verdedigende fout van Bengtsson die zonder aarzelen werd afgestraft door Vleminckx.

Twente wist deze klap gelukkig snel te verwerken doordat Janko enkele minuten later de 2-4 binnen kopte. Echter bleef deze treffer niet zonder gevolgen daar Ruiz zich op de 16 meter stip verdraaide en met een lelijk aandoende blessure op de brancard het veld moest verlaten.

In het resterende deel van de wedstrijd kreeg Twente wederom de kansen om de score uit te breiden maar benutte deze kansen wederom niet.

Door deze winstpartij staat Twente in punten weer gelijk met PSV maar blijft het tweede op basis van het doelsaldo.

Opstelling NEC: Cillessen, Will, v.Eijden, Zomer, Amieux, Sibum, Zimling , Davids, Schone, Vleminckx, Goossens

Opstelling FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Leugers, Brama , de Jong, Landzaat, Ruiz, Janko, Chadli