FC Twente Nieuws

Niet alleen de spelers, maar ook Jans ondermaats tijdens slotstuk 2020

Niet alleen de spelers, maar ook Jans ondermaats tijdens slotstuk 2020

FC Twente heeft dinsdagavond verzaakt om de eerste seizoenhelft positief af te sluiten. De ploeg was tegen Sparta geen schim van de ploeg die enkele dagen daarvoor VVV Venlo, met name in de eerste helft, alle hoeken van het veld liet zien.

Het was niet de eerste keer dat FC Twente zich thuis liet verrassen door een ploeg die op papier de mindere is. Dit gebeurde ook al tegen FC Emmen (1-1), De Graafschap (1-3) en RKC Waalwijk (0-2). Alleszeggend was het aantal keren dat FC Twente op doel wist te schieten. Slechts één keer.

Jans niet vrijuit

Ook Ron Jans deelde mee in de malaise. De oefenmeester had al voor de 2-0 van Sparta in moeten grijpen door meerdere spelers naar de kant te halen. De hele selectie viel door de mand en eigenlijk was elke speler rijp voor een wissel. De vierdubbele wissel in de 80e minuut kwam dan ook veel te laat, iets dat Jans zichzelf aan mag rekenen. Leon ten Voorde omschreef de viervoudige wissel dan ook als een daad uit teleurstelling.

Verpest eindfeest

Volgens de clubwatcher heeft FC Twente het eindfeest van het jaar verpest. "Het probleem was dat Jans iedereen wel had kunnen wisselen op een avond waarop FC Twente het goede rapport van de eerste maanden van het seizoen besmeurde met een totaal mislukt slotoptreden."

[google]

FC Twente staat na veertien wedstrijden op de zesde plek met vierentwintig punten, zes meer dan vorig seizoen na veertien wedstrijden. AZ volgt op één punt, maar heeft dit jaar nog twee wedstrijden tegoed. De kans is dus groot dat FC Twente de eerste seizoenhelft afsluit als zevende. Ondanks de teleurstelling van dinsdag een knappe prestatie van Jans en zijn manschappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties